“Κούρεμα” και διάσπαση της Λαϊκής ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του κουρέματος στις καταθέσεις που ζητά επιμόνως η τρόικα. Το κούρεμα ανέρχεται σε ποσοστό 20 – 25% , και αφορά μόνο στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Μετά την ψήφιση ο Πρόεδρος της Κύπρου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, ενώ την Κυριακή η μάχη θα συνεχιστεί στο Eurogroup.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει στο twitter ότι «θα υπάρχουν οδυνηρές μάχες αλλά η χώρα πρέπει να σωθεί». Στην Κύπρο βρίσκεται ομάδα Βρετανών τεχνοκρατών για την παροχή τεχνικής βοήθειας ως προς την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος. Την ομάδα απέστειλε η βρετανική κυβέρνηση μετά την αποδοχή της αντίστοιχης κυπριακής. Επικεφαλής ο Τομ Σκόλαρ. Την ίδια ώρα ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επαναπατρίσει περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι εγγεγραμμένα σε αρκετούς φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Το Eurogroup θεωρεί ότι είναι αποδεκτό και αποτελεί λύση εντός της τρόικας το Ταμείο Αλληλεγγύης η ίδρυση του οποίου ψηφίστηκε. Σύμφωνα με το ΡΙΚ το Ταμείο Αλληλεγγύης μετονομάζεται σε Ταμείο Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης ενώ δεν θα αφορά μόνο στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος αλλά θα σχετίζεται άμεσα και με την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα