Η πυρκαγιά στην Ερμιόνη απειλεί κατοικήσιμες περιοχές

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγάδια στην Αργολίδα. Η πυρκαγιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, κατευθύνεται προς τους οικισμούς Αγία Κατερίνη, Ακτή Υδρας και Πλέπι .

Στο σημείο της πυρκαγιάς ενεργούν 22 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη (δύο “Καναντέρ” και δύο “Πεζετέλ”).

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που είχε εκδηλωθεί χθες το βράδυ στα Δερβενάκια Αργολίδας, και καίει δασική έκταση.

Τέλος,

η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, είναι υπό πλήρη έλεγχο από χθες και δεν υπάρχουν ενεργές εστίες. Στην περιοχή παραμένουν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και αύριο στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια (κεντρική και νότια), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓΠΣ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στους πολίτες περιοχών που βρίσκονται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, στους κατοίκους αστικών κέντρων των οποίων οι οικίες βρίσκονται κοντά σε περιαστικά δάση, καθώς και στους πολίτες που παραμένουν σε παραθεριστικές κατοικίες, που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε πολλές περιοχές της χώρας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι πολίτες καλούνται επίσης να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α. Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται ακόμη η καύση των αγρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα