Η Κέιτ δικαιώθηκε για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε περαιτέρω παραχώρηση ή δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών της δούκισσας του Κέμπριτζ Κέιτ, μετά από απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης. Οι εν λόγω φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή από το γαλλικό περιοδικό Closer και δόθηκε εντολή οι φωτογραφίες αυτές να επιστραφούν στο βρετανικό πριγκιπικό ζεύγος εντός 24 ωρών.

Το δικαστήριο της Ναντέρ, προαστίου του Παρισιού, στο οποίο είχαν προσφύγει για την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κάθριν Μίντλεττον, απαγόρευσε στην εκδοτική εταιρεία Mondadori “να παραχωρήσει ή να δημοσιεύσει” περαιτέρω τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών του ζεύγους στη Γαλλία.

Στην περίπτωση που τα δύο αυτά μέτρα δεν τηρηθούν θα επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ στην Mondadori, προειδοποίησε το δικαστήριο της Ναντέρ, σύμφωνα με την Le Figaro και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν ανακοινώθηκε επισήμως.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν έδωσε εντολή στο Closer να αποσύρει τα αντίτυπα του τεύχους του Σεπτεμβρίου από τα περίπτερα. Ούτε απαγόρευσε στο περιοδικό να προβεί σε επανεκτύπωση του τεύχους, λέγοντας ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει.

Η απόφαση αυτή δεν εμποδίζει τις εφημερίδες εκτός Γαλλίας να δημοσιεύσουν τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Μίντλετον, οι οποίες πρωτοδημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Closer και έχουν έκτοτε δημοσιευτεί σε μια ιρλανδέζικη ταμπλόιντ και σε ένα ιταλικό περιοδικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα