«Η χώρα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές πριν το 2016»

Την επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές πριν το τέλος του προγράμματος βοηθείας το 2016, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Παράλληαλ εξέφρασε της ελπίδα οτι η χώρα θα έχει τα πρώτα σημάδια αναστροφής της κατάστασης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

«Είμαι βέβαιος ότι πριν από το τέλος του προγράμματος

το 2016 θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Εάν μείνουμε προσηλωμένοι στην δημοσιονομική πειθαρχία και χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, δεν θα χρειαστούμε επιπλέον δάνεια», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και πειθαρχία και υλοποιεί τις υποχρεώσεις της. Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της και σε τομείς όπως η έρευνα, η τεχνολογία και ο τουρισμός, ενώ σημαντικές προσδοκίες αφορούν και το φυσικό αέριο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις εικασίες περί φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος στις κυπριακές τράπεζες, έκανε λόγο για «υπερβολικούς» και «ανεπίτρεπτους» ισχυρισμούς.-

Keywords
Τυχαία Θέματα