Γ. Χαν: «Η Ελλάδα διαθέτει δυνατότητες ανάπτυξης»

Η Ελλάδα διαθέτει δυνατότητες ανάπτυξης, εφόσον αξιοποιήσει την παραγωγή τροφίμων και φτάσει μέχρι την παραγωγή ενέργειας, εκτιμά ο Αυστριακός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Ο κ. Χαν τονίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει πραγματικός εξαγωγέας ενέργειας και ότι είναι ωφέλιμο να δώσει έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό και συμπληρώνει, πως για να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητές της, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία ενός αξιόπιστου κτηματολογίου.

Σχετικά με το ζήτημα της Κύπρου, ο αυστριακός επίτροπος υποστηρίζει ότι τα προβλήματα των επιμέρους χωρών έχουν διαφορετικές αιτίες και για τον λόγο αυτόν πρέπει να είναι διαφορετική η αντιμετώπισή τους υπογραμμίζοντας ότι είχε τεθεί το θέμα της κυπριακής συνεισφοράς της και η ίδια πρότεινε κατόπιν τη συμμετοχή των πελατών των τραπεζών και θα πρέπει να καταστεί σαφές πως πρόκειται για μια μόνον εφάπαξ φορολογία και όχι μια επίθεση στις εγγυημένες καταθέσεις.

Keywords