Έντα Κένι για Σαμαρά: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν η φωνή του ρεαλισμού

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον έλληνα πρωθυπουργό ο ομόλογός του στην Ιρλανδία. Ο Έντα Κένι τόνισε πως ο Σαμαράς ήταν «η φωνή του ρεαλισμού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του στις κοινές δηλώσεις, με τον Ιρλανδό ομόλογό του Έντα Κένι, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως «ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και η χώρα του, μας δείχνουν ότι έχουν μπει σε ανάκαμψη

και σε λίγο θα βγουν στις αγορές. Θα ακολουθήσουμε ακριβώς το ίδιο πετυχημένο πρότυπο για την έξοδο από την κρίση, αλλά και για την προεδρία της ΕΕ».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς «η Ιρλανδία είχε κάνει από δεκαετίες τη μεγάλη επιλογή της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, που την είχε οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Και ήταν αυτά τα δύο που τη βοήθησαν να βγει από την κρίση, τόνισε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στο μοντέλο της Ιρλανδίας με τη χαμηλή φορολογία, ενώ σημείωσε ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς όταν η χώρα μπει σε ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η τεράστια ανεργία και αρνητική και η ψυχολογία, ωστόσο, όπως είπε, «έχουμε αλλάξει σελίδα και είμαστε πλέον σε ένα νέο κεφάλαιο», κάτι που, όπως τόνισε, «δεν είναι άπλα μια νίκη για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

Διθύραμβοι Κένι για Σαμαρά
«Από την εκλογή του ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει την αντίληψη που έχουν οι ξένοι για την Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά. «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο κ. Σαμαράς ήταν η φωνή του ρεαλισμού», πρόσθεσε ο Έντα Κένι.

Keywords
Τυχαία Θέματα