Ελληνικά βράδια στο Μεγάλο Μήλο

Άνοιξε η αυλαία των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Αθηνών της Νέας Υόρκης, που γράφουν τη δική τους ιστορία, από το 1986, με τον τίτλο «Ελληνικές βραδιές». Οι εκδηλώσεις, στις οποίες καλούνται από τη διοικούσα επιτροπή της Πλατείας Αθηνών και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να λάβουν μέρος οι ομογενείς, θα διαρκέσουν μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία της ίδιας της πλατείας, που σύμφωνα με

τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης δημιουργήθηκε το 1982, με πρωτοβουλία του Ντένη Συντήλα και των υπολοίπων ιδρυτικών μελών. Στην υλοποίηση του οράματος συνέβαλε και ο φιλέλληνας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης, Πίτερ Βαλόουν.

Την Πλατεία Αθηνών, που βρίσκεται στη συμβολή της 30ης Λεωφόρου και της 30ης Οδού στην Αστόρια, κοσμούν αγάλματα της θεάς Αθηνάς και του Σωκράτη, μία προτομή του Αριστοτέλη, κίονες παρόμοιοι με εκείνους των Δελφών, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και ένα άγαλμα του Σοφοκλή, που σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κρις Βιλάρντι στο Χυτήριο Μοντέρνας Τέχνης στο Στάνγουέι της Αστόριας.

Keywords
Τυχαία Θέματα