Δημοκοπική κατάρρευση του ΑΚΕλ

Δημοκοπική κατρακύλα για το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, αφού η κακή πορεία της κυπριακής οικονομίας και οι επιπτώσεις στη καθημερινότητα των πολιτών έχουν στοιχίσει σημαντικά στα ποσοστά του κόμματος.

Η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έχει πληγεί σημαντικά καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το ΑΚΕΛ έχει πέσει στο 15% και βρίσκεται σχεδόν 12 μονάδες πίσω από το κυβερνών κόμμα, τον ΔΗΣΥ που αγγίζει το 27% (26,9%). Το ΔΗΚΟ που επίσης μετέχει στη κυβέρνηση παραμένει τρίτο κόμμα με 8,4% και το ακολουθεί με 4,7% το νεοιδρυθέν κόμμα του Γ. Λιλλήκα η «Συμμαχία Πολιτών».

Το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ περιορίζεται στο 4,3% και το ακολουθεί κατά- πόδας το Κίνημα Οικολόγων με 4,2%. Το «υποκατάστημα» της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ ξεπερνάει κατά 0,1% το εκλογικό όριο για είσοδο στη Βουλή με 1,9% ενώ το ΕΥΡΩ.ΚΟ περιορίζεται στο 1%.

Σημαντικό είναι το ποσοστό των λευκών, των αναποφάσιστων και αυτών που δηλώνουν πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν που ξεπερνάει το 30%. Αδιαμφισβήτητος νικητής της δημοσκόπησης και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με 60% θετικών απόψεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν προκύψουν οι συλλήψεις κορυφαίων στελεχών του ΑΚΕΛ για υποθέσεις που αφορούν μίζες.

The post Δημοκοπική κατάρρευση του ΑΚΕλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords