Δεκαεξάχρονη αυτοπυρπολήθηκε γιατί τη βίασαν

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλούν οι νόμοι στην Ινδία που ωθούν τους πολίτες σε αυτοκτονίες. Πιο συγκεκριμένα, ένα 16χρονο κορίτσι αυτοπυρπολήθηκε επειδή τη βίασε ο γείτονάς της, καθώς σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να παντρευτεί το βιαστή της για να λήξει αναίμακτα και αθόρυβα η υπόθεση.

Η κοπέλα από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα, φέρει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως δήλωσαν μέλη της οικογένειάς της, ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, ενώ είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε

κάποιον.

Το κορίτσι κατέθεσε σε δικαστικό αξιωματούχο και δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες κατονομάζοντας τον γείτονα, ο οποίος συνελήφθη.

Το γεγονός αυτό έρχεται να συμπληρώσει την τεράστια λίστα με τα σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράττονται στην Ινδία, ενώ ο πρόσφατος ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στην χώρα που ζητά αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία των γυναικών.

Σχετικά άρθρα

Παλεύει με τον θάνατο η Ινδή φοιτήτριαΣε ενδειξη πενθους δεν γιορτάζουν στην Ινδία
Keywords
Τυχαία Θέματα