Χαστούκι χωρίς προηγούμενο στους Παπανδρέου από το Δικαστήριο!

Του Γιάννη Ντάσκα

Χαστούκι χωρίς προηγούμενο για τέτοια επίπεδα αποτελεί η απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει τις περίφημες αγωγές του Αντρίκου Παπανδρέου εναντίον του Πάνου Καμμένου.

Το χαστούκι είναι ηχηρό για τον Γιώργο Παπανδρέου πρωτίστως και δευτερευόντως για τον αδελφό του

και ενάγοντα Αντρίκο Παπανδρέου ο οποίος ζητούσε εκατομμύρια ευρώ από τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση και το δικαστήριο του δίνει ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ (10) χιλιάδες ευρώ και όχι 30.000 χιλιάδες όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ σήμερα.

Το χαστούκι βέβαια δεν έγκειται στο ποσό αλλά στις φοβερές για την οικογένεια Παπανδρέου παραδοχές που κάνει η απόφαση σχετικά με τις διαβόητες εταιρείες των CDS,το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την υπαγωγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η 48 σελίδων απόφαση αναφέρεται εν εκτάσει στο Γιώργο Παπανδρέου καις τις μυστικές επαφές που είχε με τον Στρός Κάν πριν τεθεί καν ζήτημα οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και ΠΡΙΝ ο Γιώργος Παπανδρέου δώσει το ένα δις ως επίδομα αλληλεγγύης προκειμένου να αποδείξει ότι «λεφτά υπάρχουν».

Θεωρεί αληθινά τα γεγονότα αυτά, αληθινές τις εταιρείες στις οποίες μετείχε ο αδελφός του τότε πρωθυπουργού Αντρίκος, αληθινές τις αγοραπωλησίες cds .Στα κέρδη 60 δις που είχε αναφερθεί ο κ. Καμμένος αντιτάσσει ποσό 1,8 δις και τονίζει ότι και το ποσό αυτό τεράστιο είναι και σκοπός του κ. Καμμένου ήταν να αποκαλύψει πληροφορίες στον ελληνικό λαό.

Το δικαστήριο δεν θεωρεί συκοφάντη τον Πάνο Καμμένο αλλά τον καταδικάζει μόνο για εξύβριση και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού συκοφάντης είναι κάποιος αν αναφερθεί σε γεγονότα που είναι ψευδή και γνωρίζει ότι είναι ψευδή ενώ υβριστής είναι κάποιος όταν χρησιμοποιεί λέξεις καταφρόνησης. Η διαφορά είναι τεράστια και ακριβώς γιαυτό η απόφαση είναι χαστούκι για τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Πως προκύπτουν οι 10 χιλιάδες και όχι οι 30 χιλιάδες που αναφέρονται στα άλλα ΜΜΕ;

Από το γεγονός ότι οι αγωγές ήταν δυο. Η πρώτη απορρίπτεται και ο Αντρίκος Παπανδρέου υποχρεούται να καταβάλλει στον Πάνο Καμμένο 20.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

Η δεύτερη γίνεται δεκτή σε ένα ελάχιστο μέρος της(εξύβριση) και από τα εκατομμύρια που ζητούσε(εντόκως) υποχρεώνει τον Πάνο Καμμένο να δώσει 30.000 ευρώ. Άρα από τις 30 αφαιρούνται οι 20 και προκύπτουν οι 10 χιλιάδες.

Βέβαια η απόφαση θα πάει στο Εφετείο που θα κρίνει αν ένας πολιτικός είχε δικαίωμα να τραβήξει και λίγο παραπάνω τους χαρακτηρισμούς μπροστά σε τέτοια εθνική συμφορά…

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η εξιστόρηση που κάνει η δικαστική απόφαση στο απίστευτο παρασκήνιο με τον Γιωργο Παπανδρέου, τον Στρόν Κάν, την τρόικα κ.λ.π.

Keywords
Τυχαία Θέματα