Ασθενής πήγε για μεταμόσχευση νεφρού με… ένα μπουκάλι βότκα!

Σε σκάνδαλο φαίνεται πως οδήγησε η αποκάλυψη μιας νοσοκόμας ότι μια ασθενής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γερμανίας πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος και είχε στην τσάντα της ένα μπουκάλι βότκα.

Σύμφωνα με τους κρατικούς κανόνες, ο ασθενής οφείλει να είναι νηφάλιος για τουλάχιστον 6 μήνες, προτού υποβληθεί σε επέμβαση.

Όπως υποστήριξε η νοσοκόμα σε δικαστήριο στο Γκέτινγκενότι, βρήκε στην τσάντα της ένα μπουκάλι βότκα, λίγο πριν εγχειριστεί, το οποίο και άδειασε στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα Hamburger

Abendblatt.

Η ασθενής αναγκάστηκε να παραδεχτεί στη νοσοκόμα ότι έπινε ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα ακόμη και πριν λίγο πριν την εγχείρηση.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου των μεταμοσχεύσεων, Άιμαν Ο, ο οποίος φέρεται να παραποίησε ιατρικά αρχεία προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του, έτσι ώστε να λάβουν ταχύτερα μεταμοσχεύσεις.

Εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε 25 περιπτώσεις τουλάχιστον, ενώ κατηγορείται για συνολικά 11 υποθέσεις για απόπειρα αυτοκτονίας από αμέλεια, αλλά και για τρεις περιπτώσεις εκούσιας σωματικής βλάβης.

Το σκάνδαλο αυτό αποκαλύφθηκε το 2012 με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των ατόμων που εγγράφονται ως δότες οργάνων από το 1997.

The post Ασθενής πήγε για μεταμόσχευση νεφρού με… ένα μπουκάλι βότκα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα