Απολογήθηκε ο 45χρονος για τη δολοφονία του Φύσσα

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η απολογία, του 45χρονου δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος από τις 9 το πρωί βρισκόταν στα γραφείο της ανακρίτριας, στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

«Μετάνιωσα αλλά είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακρίτρια ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πλευρά του δράστη, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και κινήθηκε στο πλαίσιο της κατάθεσή τους κατά την προανάκριση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και επέμεινε ότι το βράδυ που διέπραξε τον φόνο δεν ήταν στο σπίτι του αλλά σε κοντινή καφετέρια. Ισχυρίστηκε ότι το μαχαίρι το είχε στο αυτοκίνητό του και το είχε αγοράσει από Πακιστανό ενώ παρέμεινε στη θέση του ότι δέχτηκε επίθεση και το έγκλημα το διέπραξε ευρισκόμενος σε άμυνα, μάλιστα είπε ότι υπάρχει ιατροδιαστική έκθεση που διαπιστώνει ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι του. Στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι είχε «χαλαρές» σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της. Με το θύμα υποστήριξε ότι δεν τον γνώριζε και δεν ήταν στοχοποιημένο ενώ παραδέχθηκε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα αλλά από φίλο του για άσχετο θέμα. «Εκλεισα δύο σπίτια» είπε, «το δικό μου και του παιδιού».

Ο καθ’ ομολογία του δράστης, απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Αποκαλύψεις-σοκ για το φονικό

Εν τω μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός της αστυνομίας γύρω από εκείνους που έδωσαν την εντολή στον 45χρονο να σπεύσει στην Αμφιάλη και να καταφέρει τις φονικές μαχαιριές στον Παύλο Φύσσα. Καταθέσεις μαρτύρων και στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του δράστη δείχνουν ότι πράγματι υπήρξε καθοδήγηση από κορυφαία στελέχη, όπως αποκαλύπτει του «Έθνος».
Η εφημερίδα από χθες προβαίνει σε μία σειρά αποκαλύψεων για τον βίο και την πολιτεία του καθ’ ομολογία δολοφόνου του 34χρονου ράπερ. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
Δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη είχε λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της ΧΑ, Γιάννης Λαγός.
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους», από τις αναλύσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με αυτές, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε ότι μεταξύ των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο συνομιλίες κατά το επίμαχο διάστημα πριν από το φονικό.

Οι 5+1 κλήσεις που «καίνε»

Κοντά στα ίχνη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα φαίνεται ότι βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής προκύπτει ότι ο δράστης δέχθηκε έξι τηλεφωνήματα από ομοϊδεάτες του, τα οποία θα αποδειχθούν πιθανότατα αποκαλυπτικά για τον τρόπο που οργανώθηκε η επιχείρηση που κατέληξε στο μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η αστυνομία την Παρασκευή, σε συνεργασία με τις δικαστικές Αρχές, προχώρησε και στην άρση απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου της Τοπικής οργάνωσης στην Νίκαια, Γιώργου Πατέλη, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί του από την καφετέρια, λίγο πριν από το φόνο του Π. Φύσσα.
Παράλληλα, από τις κλήσεις εκτιμάται ποιά μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής πήγαν στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό γεγονός.

Οι έρευνες εστιάζονται στην τελευταία ώρα πριν από τη δολοφονία, καθώς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει από την ομάδα της καφετέριας μία προσπάθεια επικοινωνίας με ομοϊδεάτες της για να οργανωθεί η επίθεση κατά του 34χρονου και της παρέας του.

Κατά πληροφορίες, όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, τον οποίο ο αδικοχαμένος Φύσσας παρακολουθούσε στην καφετέρια «Κοράλι», από όπου και ξεκίνησε η ένταση.

Μάλιστα ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα φέρεται σύμφωνα με πηγές να «συνδέει» τον Ρουπακιά με το υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.

Ξέσπασε η μητέρα του Φύσσα

Πλημμυρισμένη από οργή και θυμό η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε για το θάνατο του γιου της, από το μαχαίρι του 45χρονου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Σκάϊ», υποστήριξε ότι «υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκόπησε όσα συνέβησαν, αλλά έκανε το λάθος, πήγε στην αστυνομία και δεν ξέρω πού βρίσκεται τώρα. Πρέπει να βρούμε το βίντεο». Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι ακριβώς συνέβη στο τραγικό περιστατικό, η μητέρα του ΠαύλουΦύσσα κατέθεσε ότι αυτό που της είπαν είναι ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε μέσα από την καφετέρια.

«Είναι πληρωμένος δολοφόνος! Τον ειδοποιήσαν για να σκοτώσουν έναν. Και σκότωσε το παιδί μου, γιατί προστάτευσε τους φίλους του!».
Επικαλέστηκε επίσης μαρτυρία αυτόπτη ο οποίος είπε: «Πείτε στον πατέρα του ότι έχετε λεβέντη γιο! Το παιδί μου τα έβαλε με τρεις και δεν είχε γρατσουνιά. Μόνο το μαχαίρι του δολοφόνου είχε πάνω του»…

Keywords
Τυχαία Θέματα