Αναβλήθηκε το δικαστήριο για την τραγωδία με το 11μηνο βρέφος (Bίντεο)

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια συνόδευσαν την αναβολή της δίκης για την υπόθεση του θανάτου του 11μηνου μωρού που έσβησε την ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ τον Νοέμβριο του 2012. Ο κατηγορούμενος χειρούργος δεν γλίτωσε από την οργή των συγγενών του βρέφους καθώς δέχτηκε επίθεση την ώρα που αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν από το δικαστικό μέγαρο.

Συγγενείς της οικογένειας επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί γύρω από τον κατηγορούμενο την ώρα που κατέβαινε τη σκάλα του δικαστικού μεγάρου ενώ του

κατάφεραν κάποια χτυπήματα πριν απομακρυνθεί από το δικαστικό μέγαρο. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 23 Οκτώβρη.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ωστόσο η πλευρά του κατηγορούμενου παιδοχειρουργού που χειρούργησε το μωρό, ζήτησε την αναβολή την υπόθεσης καθώς ο συνήγορος του δεν στάθηκε δυνατό να παρασταθεί. Το αίτημα αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της οικογένειας και τον συγγενών που είχουν κατακλύσει τη δικαστική αίθουσα με αποτέλεσμα η έδρα να διακόψει ενώ στη συνέχεια έκανε δεκτό το αίτημα για την αναβολή της δίκης.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

Δικαιοσύνη. Αυτό μόνο ζήτησε η οικογένεια του άτυχου βρέφους που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο δικαστικό μέγαρο.
Τσακισμένοι από τον εφιάλτη και με τον πόνο να αποτυπώνεται στα πρόσωπά τους οι ίδιοι είναι ξεκάθαροι, το μόνο που ζητούν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού τους τονίζοντας ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τον τραγικό χαμό του κανένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση δεν ζήτησε μια συγγνώμη.

Οι γονείς του βρέφους, από την αρχή ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών που αντιμετώπισαν το περιστατικό και έκαναν από την αρχή λόγο για εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στον χαμό του παιδιού τους.

Πηγή: cretalive.gr

The post Αναβλήθηκε το δικαστήριο για την τραγωδία με το 11μηνο βρέφος (Bίντεο) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα