Άμεση μετακίνηση 4.000 δημοτικών υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση κλείνει τη μνημονιακή δέσμευση για 25.000 υπαλλήλους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με αποτέλεσμα να κινεί τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μετακινηθούν άμεσα 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνει τις μετακινήσεις, ανάβοντας το πράσινο φως ώστε χωρίς την άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ

και με απλή συνεννόηση δύο δήμων -αυτού στον οποίο υπηρετεί κάποιος υπάλληλος και εκείνου στον οποίο θα μεταφερθεί- να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν την εθελοντική κινητικότητα, για την οποία έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 4.800 αιτήματα από δήμους και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις που διαθέτουν.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση δηλώνοντας τον φορέα στον οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν και εντός τριών ημερών από τη λήξη υποβολής των αιτήσεων ο δήμος στον οποίο επιδιώκουν να απασχοληθούν θα εκδίδει την απόφαση μετάταξης.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Άμεση μετακίνηση 4.000 δημοτικών υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα