Αυτός είναι ο Έλληνας ψυχίατρος που κατέθεσε στη δίκη του Μάικλ Τζάκσον

Στη δίκη για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον κλήθηκε να καταθέσει ο Έλληνας ειδικός σε θέματα εθισμού στο δικαστήριο του Λος Άτζελες.

Η μητέρα και τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον έχουν μηνύσει την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών AEG Live, υποστηρίζοντας ότι φέρει την ευθύνη για την πρόσληψη του γιατρού ο οποίος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις αυπνίες του Τζάκσον χορηγώντας το φάρμακο

propofol.

O Δρ. Π. Λεβούνης κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης και κατέθεσε ότι ναι μεν ο Μ. Τζάκσον ήταν εθισμένος στα φάρμακα αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι χρησιμοποίησε περισσότερα παυσίπονα απ’ όσα ήταν απαραίτητα.

Ο Δρ. Λεβούνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Χημεία και Βιοφυσική στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Έκανε τις ιατρικές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή των Πανεπιστημων του Στάνφορντ και της Πενσυλβάνια. Το 1994 μετακόμισε στη Ν. Υόρκη για να εκπαιδευτεί στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, από το οποίο αποφοίτησε με βραβείο αριστείας.

Θεωρείται από τους κορυφαίους αμερικανούς ειδικούς σε θέματα εθισμού και έχει γράψει αρκετά βιβλία για θέματα εθισμού σε ναρκωτικά (« Sober Siblings: How to Help Your Alcoholic Brother or Sister—and Not Lose Yourself» (Perseus 2008), “Substance Dependence and Co-Occurring Psychiatric Disorders” (Civic Research Institute 2010), “Motivation and Change” (American Psychiatric Publishing 2010), “Office-Based Buprenorphine Treatment of Opioid Dependence” (APP 2011) και άλλα).

Ζει μόνιμα στη Ν. Υόρκη και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα