Αφγανιστάν: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο- Τέσσερις σκοτώθηκαν από την αστυνομία

Πανικός επικράτησε στο πολυτελές ξενοδοχείο Serena στο κέντρο της Καμπούλ, όταν ένοπλοι Ταλιμπάν άρχισαν να πυροβολούν τραυματίζοντας δύο φρουρούς. Η αστυνομία σκότωσε τέσσερις από αυτούς. σκοτώνοντας τέσσερις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πολυτελές ξενοδοχείο θεωρείται το ασφαλέστερο κατάλυμα στην αφγανική πρωτεύουσα και φιλοξενεί προσωπικό του ΟΗΕ και ξένες αντιπροσωπείες που βρίσκονται στη χώρα για την επιτήρηση των εκλογών του Απριλίου.

Σύμφωνα με μια γυναίκα που διαμένει στο ξενοδοχείο, η οποία έχει καταφύγει

σε ασφαλές σημείο μαζί με άλλους πελάτες, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Sediq Sediqqi δήλωσε στο Reuters ότι όλο οι ένοπλοι έχουν πεθάνει και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν τον έλεγχο του ξενοδοχείου. Ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν νεκροί ανάμεσα στο προσωπικό ή τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο γύρω από τις έξι το απόγευμα με πιστόλια κρυμμένα στις κάλτσες τους και περίμεναν τρεις ώρες για να αρχίσουν την επίθεση, όπως είπε .Πρόσθεσε: «Πυροβόλησαν εναντίον των επισκεπτών και στη συνέχεια κρύφτηκαν στο μπάνιο, όταν έφτασαν οι δυνάμεις ασφαλείας » . Οι ένοπλοι φαίνεται να ήταν κάτω των 18 ετών.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Μουτζαχίντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πυροβολήσει ξένους και Αφγανούς επισκέπτες για τον εορτασμό του αφγανικού νέου έτους .

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στη νότια πόλη του Τζαλαλαμπάντ με βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλυς . Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν .

Οι Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να σκοτώσουν οποιονδήποτε που συνδέεται με τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Το ξενοδοχείο είχε γίνει στόχος επίθεσης ενός βομβιστή-καμικάζι το 2008, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

The post Αφγανιστάν: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο- Τέσσερις σκοτώθηκαν από την αστυνομία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα