Βραβεύτηκε το εντυπωσιακό σκάφος της Lexus

Ως «Σκάφος της Χρονιάς» αναδείχθηκε στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, το Sport Yacht concept που φέρει τη σφραγίδα της Lexus! Είχε άλλωστε κλέψει καρδιές από την πρώτη του κιόλας παρουσίαση, στο πλαίσιο ενός ειδικού event που είχε πραγματοποιήσει η Toyota Motor Corp. Στο Μαϊάμι των

Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας και υπεύθυνος για τα παρακλάδι «Toyota Marine», Shigeki Tomoyama, το εν λόγω σκάφος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Marquis-Larson Boat Group of Pulaski που έχει έδρα στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σύντομα θα μπει στην παραγωγή!

«Αποφασίσαμε να κάνουμε το τολμηρό βήμα του να παράγουμε ένα νέο yacht που θα βασίζεται στο Lexus Sport Yacht, έχοντας επιπλέον άνεση και χώρους. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουν οι πωλήσεις στις ΗΠΑ στο δεύτερο μισό του 2019, ενώ στην Ιαπωνία την Άνοιξη του 2020», είπε ο Ιάπωνας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Lexus Sport Yacht concept
Μήκος: 12.7 μέτρα
Πλάτος: 3.8 μέτρα
Αριθμός επιβατών: 8
Ισχύς: 885 hp
Τελική ταχύτητα: 43 κόμβοι

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη Γιοκοχάμα, η χωρητικότητα του σκάφους αναμένεται να ανέβει στους 15 επιβάτες, αν και τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης παραγωγής, καθώς και η τιμή απόκτησης, θα ανακοινωθούν στους επόμενους μήνες.

Εκτός από το σήμα της Lexus, το πρωτότυπο αυτό σκάφος χρησιμοποιούσε και γνώριμους κινητήρες. Συγκεκριμένα δύο V8 2UR-GSE 5.0 L, δηλαδή την ίδια μονάδα που χρησιμοποιείται στα Lexus RC F coupe, GS F και LC 500!

Keywords
Τυχαία Θέματα