Βασισμένο στο Dacia Duster το νέο Lada Niva

Η Lada ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα γενιά του αειθαλούς Niva και νέες πληροφορίες από τη Ρώσια κάνουν λόγο ότι το καινούργιο ρώσικο 4Χ4 θα έρθει βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με αυτά του Dacia Duster.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ρώσικο ειδησεογραφικό site,

η Lada με τη βοήθεια της «μαμάς» Renault αποφάσισε τελεσίδικα να χτίσει τη νέα γενιά του Niva πάνω στην πλατφόρμα Global Access της γαλλικής φίρμας, στην οποία βασίζεται μεταξύ άλλων μοντέλων και το Dacia Duster.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι το επόμενο Niva θα έχει κινητήρα τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα, ενώ είναι βέβαιο ότι οι μηχανικοί της Lada θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προσφέρουν στο νέο μοντέλο τον απαραίτητο σκληροτράχηλο χαρακτήρα, συνδυασμένο βέβαια με τα νέα δεδομένα οικονομίας και οικολογίας της εποχής.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του νέου Niva, για την ρώσικη αγορά τουλάχιστον έχει επιλεγεί ήδη ο 1.600άρης κινητήρας βενζίνης HR16 προερχόμενος από τη Nissan (κοινοπραξία Renault-Nissan) που υπάρχει και στο Duster, ο οποίος θα έχει απόδοση από 110 έως 120 ίππους. Το κιβώτιο αναμένεται μηχανικό 5 σχέσεων, ενώ δεν αποκλείεται για πρώτη φορά στην ιστορία να υπάρξει και αυτόματο Niva.

H Lada θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου Niva σε 4 χρόνια από σήμερα, το 2021. Είναι δεδομένο ότι με βάση και το πλάνο εξάπλωσης της εταιρείας υπάρχουν σχέδια επανεισόδου του νέου μοντέλου και σε αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την επίσημη παρουσίασή του για να μάθουμε περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα