Το υπέρ-σύγχρονο και μοντέρνο εσωτερικό του A3 Sportback

18:47 7/9/2020 - Πηγή: NewsAuto

Το νέο Audi A3 Sportback, στην τέταρτη πλέον γενιά του, αποτελεί ορισμό του premium compact hatchback.

Πράγμα που αποτυπώνεται τόσο στην πρώτη ματιά στο 5θυρο μοντέλο της γερμανικής μάρκας, όσο και περνώντας στον γεμάτο τεχνολογία, καλαίσθητο design και πολυτέλεια, εσωτερικό του κόσμο.

Η όψη black-panel του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας, οι κομψές ραφές σε χρώματα αντίθεσης, οι εντυπωσιακές θυρολαβές και ο νέος σχεδιασμός του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων

– το εσωτερικό του Audi A3 Sportback δείχνει και είναι σπορ και υψηλής ποιότητας – όπως το σύνολο του μοντέλου.

Οι ακριβείς οριζόντιες γραμμές και οι επιφάνειες με σαφή σχεδιασμό τονίζουν το πλάτος του cockpit του νέου A3 Sportback. Αυτό επιτυγχάνεται επίσης με την εντυπωσιακή λωρίδα εξαερισμού στην πόρτα στην πλευρά του συνοδηγού και την καμπύλη λωρίδα επένδυσης ακριβώς από κάτω.

Από την πλευρά του οδηγού, οι αεραγωγοί σχηματίζουν μια εντυπωσιακή ενιαία μονάδα με το κάλυμμα του πίνακα οργάνων. Τα στοιχεία συγχωνεύονται εδώ, γεγονός που υπογραμμίζει τον καθαρό σχεδιασμό.

Πολλά από τα μοτίβα σχεδίασης σχετίζονται τόσο μεταξύ τους όσο και με το εξωτερικό. Δύο παραδείγματα: Το σχήμα των χειρολαβών για το άνοιγμα της πόρτας που θυμίζει μπαστούνι του hockey μοιάζει με τους προβολείς και τα πίσω φώτα. Με την επίπεδη, πενταγωνική τους μορφή, οι θύρες αερισμού από την πλευρά του οδηγού παίρνουν το μοτίβο των εισόδων αέρα στο μπροστινό άκρο.

Το πιλοτήριο του A3 Sportback είναι πλήρως εστιασμένο στον οδηγό. Χρησιμοποιεί οικεία στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας και είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ως στάνταρ. Η οθόνη είναι ενσωματωμένη σε τραπεζοειδές μαύρο πλαίσιο που καλύπτει την κεντρική περιοχή του πίνακα οργάνων. Όταν είναι απενεργοποιημένη, η οθόνη είναι σχεδόν απαρατήρητη. Έχει κλίση ελαφρώς προς τον οδηγό, όπως και η νέα μονάδα ελέγχου για τον κλιματισμό που βρίσκεται κάτω. Η όψη black-panel συνεχίζεται στα αριστερά του τιμονιού και υπογραμμίζει περαιτέρω το πλάτος του cockpit.

Ο σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας είναι επίσης ιδιαίτερα εργονομικός. Υπάρχει ένας πρωτοποριακός επιλογέας ταχυτήτων ενσωματωμένος σε μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια που προσφέρει στον οδηγό μια εντελώς νέα εμπειρία λειτουργίας: Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία shift-by wire, ο compact επιλογέας ταχυτήτων μπορεί να ωθηθεί και να τραβηχτεί για να ελέγξει τις βασικές λειτουργίες του 7-σχέσεων S tronic.

Δίπλα σε αυτό υπάρχει μια νέα καινοτομία: ένας στρογγυλός διακόπτης αφής που αντιδρά στις κυκλικές κινήσεις των δακτύλων. Τέλος, ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος περιλαμβάνει την επαγωγική περιοχή φόρτισης του Audi phone box και δύο συνδέσεις USB.

Διαβάστε επίσης:
Νέο Audi A3 Sportback με εξοπλισμό από μεγαλύτερες κατηγορίες

Audi A3 Sportback: Πλήρης ψηφιακός έλεγχος

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά 

The post Το υπέρ-σύγχρονο και μοντέρνο εσωτερικό του A3 Sportback appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα