Το θωρακισμένο που όλοι θα ήθελαν

Ο ειδικός θωράκισης οχημάτων της Νότιας Αφρικής με το όνομα SVI εισάγει μια αναθεωρημένη σειρά του Toyota Land Cruiser 79 που η εταιρεία ονομάζει Max 3. Μετατρέπει το ήδη ανθεκτικό SUV σε τανκ που μπορεί να προστατεύσει τους επιβάτες από επίθεση.

Το Max 3 σίγουρα

δεν μοιάζει με Land Cruiser. Υπάρχει μια τεράστια μάσκα στο μπροστινό μέρος και στοιβαγμένοι προβολείς στις γωνίες. Οι γραμμές του αμαξώματος περιλαμβάνουν πολλές σκληρές πτυχές. Υπάρχουν πόρτες που ανοίγουν ανάποδα για ευκολότερη είσοδο στην προστατευόμενη καμπίνα. Η SVI προσφέρει το μηχάνημα σε μονή ή διπλή καμπίνα ή διαμορφώσεις αμαξώματος για οκτώ επιβάτες.

Το Max 3 προσφέρει βαλλιστική προστασία B6, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει επίθεση ΝΑΤΟ 7,62 × 51 mm από ένα τουφέκι όπως το R1 του νοτιοαφρικανικού στρατού ή μια σφαίρα 7,62 × 49 mm του AK47. Υπάρχουν θωρακισμένες γυάλινες και χαλύβδινες πλάκες πάχους 38 χιλιοστών για την προστασία του αμαξώματος.


Η SVI προσφέρει επίσης μια έκδοση του Max 3 με θωράκιση B7 και προστασία από έκρηξη. Στη Νότια Αφρική, η κατοχή ενός μοντέλου με τόση θωράκιση απαιτεί τη λήψη ειδικής άδειας από την κυβέρνηση και γενικά, μόνο εγγεγραμμένες εταιρείες ασφαλείας ή κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να το έχουν στην κατοχή τους. Υπάρχει ακόμη και μια πλήρης στρατιωτική έκδοση του Max 3 που διαθέτει βάσεις για πολυβόλο και κάνες διαμετρήματος 50 χιλιοστών.

Πριν τοποθετηθεί η βαριά πανοπλία, η SVI αναβαθμίζει την ανάρτηση του Land Cruiser, συμπεριλαμβανομένης μιας επιπλέον πίσω αντιστρεπτικής ράβδου. Οι νέοι τροχοί είναι επίσης μέρος του πακέτου. Ο εργοστασιακός κινητήρας της Toyota και το σύστημα μετάδοσης κίνησης παραμένουν αναλλοίωτα στο Max 3.

Το Max 3 ξεκινά από 103.053 δολάρια. Η εταιρεία υπόσχεται να το παραδώσει στον ιδιοκτήτη εντός τριών μηνών από την παραλαβή της παραγγελίας.

Διαβάστε ακόμη:

Νέο Toyota Land Cruiser με ισχυρότερο κινητήρα diesel

Τα Toyota Land Cruiser 70 και FJ Cruser ζουν ακόμα στα Εμιράτα

Νέα ειδική έκδοση Toyota Land Cruiser Sahara Horizon

The post Το θωρακισμένο που όλοι θα ήθελαν appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα