Το σύστημα τετραδιεύθυνσης του νέου VW Touareg

Η VW παρουσίασε την τρίτη γενιά του Touareg και για πρώτη φορά εφοδιάζει το μεγάλο της SUV με σύστημα τετραδιεύθυνσης.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Το πολυτελές, μεγάλο SUV της VW φθάνοντας στην τρίτη του γενιά αναβαθμίζει σημαντικά το τεχνολογικό του υπόβαθρο σε επίπεδο ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας. Μεταξύ των στοιχείων που φανερώνουν την τεχνολογική του αρτιότητα είναι και το σύστημα τετραδιεύθυνσης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά

στο Touareg.Το ίδιο σύστημα βρίσκεται και στα Audi Q7 και Porsche Cayenne τα οποία μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα με το νέο Touareg.

Η τετραδιεύθυνση θα αποτελεί μέρος του πακέτου που θα περιλαμβάνει επίσης την ενεργητική αερανάρτηση. Η λειτουργία το συστήματος έχει ως στόχο την βελτίωση της ευελιξίας αλλά ταυτόχρονα και την αναβάθμιση της ευστάθειας. Έτσι σε ταχύτητες έως τα 37 km/h οι πίσω τροχοί στρίβουν αντίθετα από τους εμπρός σε γωνία έως 5 μοίρες. Με αυτό τον τρόπο το αυτοκίνητο γίνεται σημαντικά πιο ευέλικτο με μανούβρες, ειδικά μέσα στην πόλη ή στο παρκάρισμα. Σημειώστε για παράδειγμα πως η ακτίνα στροφής μειώνεται από τα 12,19 m στα 11,9 m.

Σε ταχύτητες πάνω από τα 37 km/h οι πίσω τροχοί στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός βελτιώνοντας έτσι την ευστάθεια στις στροφές και στους ελιγμούς με υψηλή ταχύτητα καθώς το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σαν να έχει μακρύτερο μεταξόνιο.

Bέβαια η τετραδιεύθυνση είναι μόνο ένα από τα τεχνολογικά ατού του νέου Touareg που στοχεύει απευθείας στην κορυφή της κατηγορίας των πολυτελών SUV. Παράλληλα με την παρουσίαση του μοντέλου η VW έδωσε στη δημοσιότητα και ένα video με το Touareg να οδηγείται στις Άλπεις από διασημότητες στο χώρο των σπορ, μεταξύ των οποίων και ο θρύλος των αγώνων ταχύτητας Hans-Joachim Stuck.

Keywords
Τυχαία Θέματα