Το πρώτο sport ηλεκτρικό της Mercedes-AMG

Μετά την αξιολόγηση της πορείας της αμιγώς ηλεκτρικής Mercedes-AMG SLS, οι ιθύνοντες της εταιρείας ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην εξέλιξη του πρώτου sport ηλεκτρικού μοντέλου που θα κάνει τη διαφορά.

Με την ηλεκτρική SLS να έχει σημειώσει –σύμφωνα με πληροφορίες- λιγότερες από 100 πωλήσεις, το μήνυμα έχει φτάσει στους

ιθύνοντες/ παραλήπτες της εταιρείας. Έτσι, με διάθεση να διορθωθούν οι ατέλειες του παρελθόντος, ξεκινά ο σχεδιασμός για το πρώτο πραγματικά sport ηλεκτρικό μοντέλο που θα έχει δικαίως τη σφραγίδα Mercedes-AMG πάνω του. Διά στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου, Ola Kallenius, εκφράστηκε η διάθεση της Mercedes-AMG για παρουσίαση αυτοκινήτου που θα δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνολική εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες του.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να δώσει άλλη διάσταση στην εμπειρία της AMG, ο Kallenius θεωρεί πως η εμπειρία από την οδήγηση ενός αυτοκινήτου της εταιρείας, έχει να κάνει με πολλές περισσότερες παραμέτρους από ότι αυτή των επιδόσεων και δη της επιτάχυνσης. Θυμίζουμε πως για την προηγούμενη απόπειρα με την ηλεκτρική SLS που παρουσιάστηκε το 2013, η τιμή αγοράς ήταν περίπου 450.000 ευρώ. Η απόδοση από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες έφτανε τους 740 ίππους και η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, ήταν υπόθεση 3,9 δευτερολέπτων. Η αυτονομία ωστόσο ήταν περιορισμένη για τα δεδομένα του αυτοκινήτου (περίπου 320 χιλιόμετρα) και αυτό ανάμεσα στα υπόλοιπα, είναι κάτι που προφανώς και πρέπει να αλλάξει στο μέλλον.

The post Το πρώτο sport ηλεκτρικό της Mercedes-AMG appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα