Το νέο θωρακισμένο Audi A8 L Security ζυγίζει σχεδόν 4 τόνους!

Τη νέα κορυφαία θωρακισμένη έκδοση του A8 παρουσίασε η Audi ειδικά για την αγορά της Ρωσίας, που καλύπτει τις αυστηρότερες νόρμες προστασίας και ζυγίζει 3.950 κιλά.

Το νέο κορυφαίο θωρακισμένο A8 βασίζεται πάνω στην μακρύτερη έκδοση μεταξονίου L του μοντέλου της Audi και η θωράκισή του είναι επιπέδου 10, καλύπτοντας τη βαλιστική προστασία VR9.

Ανάμεσα στις επεμβάσεις που περιλαμβάνει και που απαιτούν 400

ώρες εργασίας στο ειδικό τμήμα Security της Audi, περιλαμβάνονται ενισχύσεις σε αμάξωμα και τζάμια, πλήρες σύστημα πυρόσβεσης με ειδικό ψεκασμό κατάσβεσης κάτω από το αμάξωμα, τους θόλους των τροχών, το ρεζερβουάρ και κάτω από το πάτωμα, καθώς και ένα θωρακισμένο κουτί ελέγχου όλων των συστημάτων.

Επίσης, το A8 L Security διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό που ανοίγει μέσω μικροεκρήξεων τις πόρτες εάν αυτές «κολλήσουν» και δεν ανοίξουν, όπως και επιπλέον ένα σύστημα που ενεργοποιεί έναν εφεδρικό εξαερισμό για το αυτοκίνητο, σε περίπτωση επίθεσης με χημικά.

Στον τομέα του κινητήρα του, το A8 L Security έχει δανειστεί τον twin-turbo V8 TFSI κινητήρα βενζίνης του S8, ο οποίος αποδίδει πλέον 563 ίππους ισχύος και 800 Nm ροπής.

Το μοτέρ αυτό σε συνδυασμό με την τετρακίνηση quattro και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει 0-100 km/h σε 6.3 sec, ένα εντυπωσιακό νούμερο για όχημα με βάρος σχεδόν 4 τόνους, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 210 km/h.

Μετά από τις παραπάνω επεμβάσεις και πολλές ακόμη (π.χ. ειδικά ελαστικά που του επιτρέπουν να κινείται και όταν αυτά βληθούν, ενισχυμένες αναρτήσεις-πλαίσιο, έξτρα εξοπλισμός άνεσης στο εσωτερικό), το βάρος του A8 L Security έχει εκτοξευθεί στα 3.950 κιλά (μαζί με τον οδηγό).

Τιμολογιακά, το νέο κορυφαίο Audi A8 L Security κοστίζει χωρίς τυχόν επιπλέον έξτρα, από 680.000 ευρώ στη Ρωσία (55 εκατ. ρούβλια). Για την παράδοσή του απαιτούνται 3 με 6 μήνες μετά την παραγγελία.

The post Το νέο θωρακισμένο Audi A8 L Security ζυγίζει σχεδόν 4 τόνους! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα