Το ατύχημα του Buemi διέκοψε τις δοκιμές στο Σίλβερστον

Μπορεί το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας να αποτελεί παρελθόν, όμως στο ιστορικό σιρκουί η δράση συνεχίστηκε με δοκιμές εξέλιξης.

Συγκεκριμένα, δοκιμές με τη συμμετοχή των Red Bull Racing και Williams, που αποτελούσαν αρωγούς στην προσπάθεια της Pirelli να αξιολογήσει την εξέλιξη των ελαστικών της ενόψει της οριστικοποίησης

της γκάμας του 2020.

Οι δοκιμές έλαβαν χώρα Τρίτη 17/7 και Τετάρτη 18/7 αλλά η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε πρόωρα και με άσχημο τρόπο. Αιτία ήταν ένα σοβαρό ατύχημα για τον δοκιμαστή της RBR, Sebastien Buemi.

Ο 30χρονος έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της δεξιά στροφής Άμπεϊ – ένα σημείο του σιρκουί του Νορθάμπτονσιρ όπου τα μονοθέσια έχουν υψηλή ταχύτητα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ενώ ερευνάται η αιτία του ατυχήματος.

Ο Ελβετός που πρωταγωνιστεί στη Formula E και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), είναι απών από το grid από το 2013 όταν και θήτευε στη Scuderia Toro Rosso. Διατήρησε όμως τους δεσμούς του με τη Red Bull και έκτοτε είχε το ρόλο δοκιμαστή, δουλεύοντας κάποιες φορές εντός πίστας αλλά πολύ περισσότερες στον προσομοιωτή του Μίλτον Κινς.

Πρέπει να σημειωθεί πως παρά την παραπάνω αναποδιά, ο Buemi και οι Robert Kubica/George Russell, πρόλαβαν να «γράψουν» περισσότερα από δύο χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών.

Το επόμενο τεστ της Pirelli είναι στις 12-13 Σεπτεμβρίου στο σιρκουί Πολ Ρικάρ στη Γαλλία.

The post Το ατύχημα του Buemi διέκοψε τις δοκιμές στο Σίλβερστον appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα