Το αντί-Smart από την Κίνα (vid)

17:10 6/9/2017 - Πηγή: NewsAuto

Ενώ η Zotye της Κίνας έχει κάνει ένα κακό όνομα για τον εαυτό της στον δυτικό Τύπο για την εξαφάνιση σχεδίων όπως οι Porsche Macan (SR8), οι Lambo Urus Concept και οι κλώνοι Audi Q3, παράγει και δικά της πρωτότυπα αυτοκίνητα, όπως το E200, ένα διθέσιο ηλεκτρικό (EV) όχημα πόλης.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Το αυτοκίνητο εισήχθη για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου

της Σαγκάης το 2015, όπου μάθαμε ότι τροφοδοτείται από ένα πολύ μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, που παράγει ροπή 24 HP και 82 Nm. Έχει επίσης (πολύ) περιορισμένη τελική ταχύτητα 80 km/h και αυτονομία 120 km, πράγμα που δεν είναι κακό για οδήγηση στην πόλη, ειδικά εάν το φορτίζετε καθημερινά.

Βλέποντας το E200 στο δρόμο, σταθμευμένο ανάμεσα σε μια Buick και ένα Volkswagen Bora, θέτει κυριολεκτικά τα πράγματα σε προοπτική. Είναι σαφώς αρκετά μικρό για να ανταγωνιστεί το Smart Fortwo και το εσωτερικό του έχει κάτι από Tesla. Είναι επίσης στην ίδια κατηγορία με το πρόσφατο Baojun E100, το οποίο έχει περισσότερη ισχύ, μικρότερη ροπή, υψηλότερη τελική ταχύτητα, αλλά λιγότερη ηλεκτρική εμβέλεια.

Χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα, θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα κινέζικο αυτοκίνητο πόλης, προφανώς να μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον…

Keywords
Τυχαία Θέματα