Το VW T-Cross προκαλεί πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό

Βρισκόμαστε στην εποχή που τα compact SUV και crossover κάνουν πραγματικά θραύση. Σε αυτή τη ραγδαία ανερχόμενη κατηγορία η Volkswagen δίνει από το 2015 δυναμικό «παρών» τόσο με το Tiguan όσο και με το T-Roc. Τώρα έρχεται το τρίτο μέλος της παρέας, το νέο T-Cross, που είναι και το μικρότερο σε διαστάσεις SUV της φίρμας από το Βόλφσμπουργκ.

Άμεσα συγγενές με το Polo,

καθώς μοιράζεται την ίδια σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB A0, εντούτοις το T-Cross κρατά σαφείς αποστάσεις από αυτό και ουσιαστικά δίνει μια εναλλακτική πρόταση σε όσους θέλουν κάτι πιο «περιπετειώδες» με εποπτική θέση οδήγησης και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Παρά το σχετικά μικρό του μήκος (4,11 m), χαρακτηριστική είναι η ευρυχωρία του εσωτερικού, κάτι που οφείλεται στο αυξημένο μεταξόνιο των 2,56 m αλλά και στο συρόμενο κατά 14 πόντους πίσω κάθισμα. Οδηγός και συνεπιβάτης θα βολευτούν με άνεση ακόμα κι αν έχουν σωματοδομή άνω του μέσου όρου. Το ακόμα καλύτερο νέο είναι ότι το ίδιο άνετα θα νιώσουν και οι επιβάτες που θα καθίσουν στα πίσω καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει, υπό προϋποθέσεις, μέχρι και τα 1.281 lt χωρητικότητας.

Αισθητικά, το T-Cross ακολουθεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά ενδιαφέρον σύνολο. Κυριαρχούν τα διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός, τα πολύ μοντέρνα αντίστοιχα πίσω και οι έντονες ακμές που διαπερνούν σχεδόν όλο το αμάξωμα.

Η Volkswagen προσφέρει το T-Cross με δύο turbo βενζινοκινητήρες, έναν 3κύλινδρο 1.0 TSI (95-115 PS) και έναν 4κύλινδρο 1.5 με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και απόδοση 150 PS. Στην γκάμα υπάρχει επίσης ένας πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI με 95 PS. Ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν διαθέσιμα χειροκίνητα κιβώτια με πέντε ή έξι σχέσεις, καθώς και ένα διπλού συμπλέκτη DSG με επτά σχέσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο T-Cross θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.

Το νέο compact crossover της Volkswagen αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στον προσεχή Απρίλιο.

The post Το VW T-Cross προκαλεί πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα