Το SUV της Aston Martin θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2019

Η Aston Martin θα… αναρριχηθεί στην κατηγορία των πολυτελών SUV με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του 2019.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ([email protected])

Σε μια ανακοίνωση, η οποία αναφερόταν περισσότερο στην πρόοδο των εργασιών για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων παραγωγής και συναρμολόγησης του St Athan στην Ουαλία, η Aston Martin δήλωσε ότι θα παρουσιάσει ένα μοντέλο SUV

το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Το St Athan θα είναι μια εντελώς νέα μονάδα παραγωγής, στην οποία θα συναρμολογούνται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου και του Rapide-E, αλλά και το νέο SUV. Η Aston Martin δεν έχει δώσει ακόμα όνομα στο νέο μοντέλο της, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει το «DBX» που είναι και ο κωδικός του concept SUV από το 2015 (το είδαμε τότε στην έκθεση της Γενεύης).

Η Αγγλική μάρκα, συμφώνα με δημοσιεύματα, έχει και το εμπορικό σήμα «Varekai», που δείχνει να ταιριάζει για το πολυτελές SUV. Το όνομα ταιριάζει επίσης με την ονοματολογία της εταιρείας που περιλαμβάνει ονόματα μοντέλων που αρχίζουν με το γράμμα «V», εκτός από τη σειρά DB.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το SUV θα χρησιμοποιήσει μια νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε ειδικά για ένα όχημα με αρκετά μεγάλο ύψος. Συγκεκριμένα, η Aston Martin θα επικεντρωθεί στον σχεδιασμό της ανάρτησης για την αντιμετώπιση της αδράνειας και την διαχείριση του βάρους του SUV.

Ο επικεφαλής μηχανικός Matt Becker αποκάλυψε πως δουλεύουν πάνω σε ένα project για ηλεκτρουδραυλική ανάρτηση ή σύστημα με τρία αμορτισέρ ελατήρια ανά τροχό, αλλά δεν μοιράστηκε άλλες λεπτομέρειες για το νέο πλαίσιο /πλατφόρμα.

Αρχικά η Aston Martin είχε ανακοινώσει πως το πολυτελές SUV θα είχε τετρακίνηση με ηλεκτροκινητήρα, όμως αυτό άλλαξε. Ο διευθύνων σύμβουλος Andy Palmer επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια για τον ηλεκτρικό κινητήρα (στους πίσω τροχούς) από τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, αργότερα είναι πιθανό ένα υβριδικό μοντέλο.

Η εγκατάσταση στο St Athan θα ανοίξει τις πόρτες της στις αρχές του επόμενου έτους για να ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων οχημάτων. Το εργατικό δυναμικό της μονάδας θα είναι αρχικά 100 υπάλληλοι οι οποίοι θα αυξηθούν σε περισσότερους από 700 όταν η παραγωγή του SUV θα αρχίσει να αυξάνεται στις αρχές του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα