Το Jeep Wagoneer αναγεννιέται από την ICON (vid)

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η Jeep είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα γενιά του Wagoneer και του Gran Wagoneer μέσα στο 2019. Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις της φίρμας, αλλά σίγουρα δεν έχουν τον χαρακτήρα του πρώτου μοντέλου, κατασκευής 1965, όπως αυτό δείχνει πλέον μετά τις περιποιήσεις από τον οίκο ICON.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ICON,

Jonathan Ward, το συγκεκριμένο Jeep Wagoneer έχει ως βάση το πρώτης γενιάς μοντέλο, όπως δείχνει και η χαρακτηριστική εμπρός μάσκα. Μετά την ανακάλυψη του συγκεκριμένου μοντέλου, η ICON προχώρησε στην αποσυναρμολόγησή του, με κάθε ένα από τα κομμάτια του να «σκανάρονται» ξεχωριστά. Κατόπιν τα αρχεία χρησιμοποιήθηκαν από την Art Morrison Enterprises για να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για το Wagoneer, το οποίο ενσωματώνει τις αυθεντικές θέσεις τοποθέτησης καθώς και μία ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, με ελατήρια Eibach και αμορτισέρ Fox.

Επίσης, το ICON Wagonner διαθέτει άξονες Dynatrac της Dana και τροχούς 18 ιντσών, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε all-terrain ελαστικά της BF Goodrich. Δεδομένου ότι τα παλιά μοντέλα της Jeep δεν φημίζονται για την απόδοσή τους στο σύστημα πέδησης, η εταιρεία τοποθέτησε φρένα της Brembo. Εκτός από τις αλλαγές στα μηχανικά μέρη, η ICON επέλεξε να διαφοροποιήσει και εικαστικά το Wagoneer, με το αμάξωμα να είναι βαμμένο σε χρώμα Tamar Blue που συνδυάζεται με αυτοκόλλητες επιφάνειες της 3M. Η καμπίνα έχει επίσης ένα ρετρό λούκ, καθώς έχει εξοπλιστεί με εργοστασιακά αναλογικά όργανα, με τα πλαστικά τμήματα να έχουν αντικατασταθεί από αντίστοιχα αλουμινίου και ατσαλιού.

Κάτω από το καπό, έχει τοποθετηθεί ένας V8 κινητήρας E-ROD 6,2 λίτρων της GM που αποδίδει 425 ίππους και συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων, το οποίο στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

Δείτε το βίντεο της «μεταμόρφωσης» του Wagoneer:

Keywords
Τυχαία Θέματα