Το Brexit «φρέναρε» τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων

Η πιθανότητα μιας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία έχει δημιουργήσει πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα.

Μπορεί οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων να καταγράφουν διψήφια ποσοστά ανόδου σε πολλά κράτη-μέλη ωστόσο στην Βρετανία φαίνεται ότι η πιθανή έξοδος της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία έχει «φρενάρει» την πορεία της αγοράς.

Ειδικότερα τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Βρετανία σημείωσαν άνοδο μόλις 1,3% παρά το γεγονός πως τον αντίστοιχο μήνα του 2018 η πτώση που κατέγραφε η αγορά κυμαίνονταν σε διψήφιο ποσοστό εξαιτίας της εφαρμογής του WLTP.

Συνολικά,

343.255 οχήματα πωλήθηκαν το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και Εμπόρων (SMMT).

«Αναμέναμε να δούμε ένα πολύ πιο μεγάλο ποσοστό ανόδου παρόμοιο με εκείνων που καταγράφεται σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Αντ’ αυτού η εμπιστοσύνη των καταναλωτών της Βρετανίας υπονομεύθηκε από την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT Mike Hawes.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η ζήτηση μειώθηκε πάνω από 20%, καθώς τέθηκαν σε ισχύ αυστηρότεροι κανόνες για τις εκπομπές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διακόπτοντας τη διαθεσιμότητα ορισμένων οχημάτων και κάνοντας μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν κίνητρα πώλησης πριν από την αλλαγή…

The post Το Brexit «φρέναρε» τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα