Τι «φρενάρει» την παραγωγή της Tesla;

Μπορεί προσωρινά να φάνηκε πως ίσως η Tesla Motors θα κατάφερνε να λύσει τα προβλήματα των μεγάλων καθυστερήσεων στην παραγωγή του Model 3 αλλά αυτό δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό. Και ξέρουμε την αιτία.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ή έστω μία από τις αιτίες που «πατάνε φρένο» στην επίτευξη των στόχων της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως αποκάλυψε το Autonews Europe, αυτή αφορά ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που αναμένεται να επιταχύνει την

παραγωγή του εν λόγω μοντέλου.

Μπορεί να προορίζεται για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας του Elon Musk στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ωστόσο την κατασκευή του έχει αναλάβει το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις της Grohmann Engineering την οποία εξαγόρασε το 2016 η Tesla, σε μία κίνηση που έφερε προβλήματα αφού στρατηγικές διαφωνίες οδήγησαν τον Musk στο να απομακρύνει τον ιδρυτή της, Klaus Grohmann.

Εκεί υπάρχει επιπλέον καθυστέρηση λοιπόν, πρόβλημα το οποίο πρέπει να ξεπεραστεί, το αυτοματοποιημένο σύστημα πρέπει να μεταφερθεί στο Gigafactory, να ενεργοποιηθεί και να «πατήσει γκάζι» στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου της παραγωγής 5000 Tesla Model 3 σε εβδομαδιαία βάση.

Αυτός ο στόχος αφορά στον προσεχή Ιούνιο αλλά από τον Μάρτιο, η Tesla θέλει να φτάσει τουλάχιστον στο ήμισυ αυτού του στόχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα