Θα μπει στην παραγωγή το νέο Saab 9-5;

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab είχε μία μακρά και αρκετά επιτυχημένη πορεία, όταν βρισκόταν κάτω από την ομπρέλα της GM. Αλλά οι καιροί άλλαξαν με αποτέλεσμα η εταιρεία να παρουσιάζει μεγάλες ζημίες. Τον Φεβρουάριο του 2010, η Saab πέρασε στα χέρια της ολλανδικής κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων Spyker, η οποία αγόρασε τις μετοχές της εταιρείας από την General Motors. Τους μήνες που ακολούθησαν τα πράγματα

δεν πήγαν καλά και από την άνοιξη του 2011 ξεκίνησε η αναζήτηση επενδυτών που θα έδιναν οικονομική ανάσα στην εταιρεία.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Μετά την εξαγορά της από την National Electric Vehicle Sweden, η φίρμα από το Trolhattan τελικά κήρυξε πτώχευση. Tον Μάιο του 2014 η παραγωγή σταμάτησε οριστικά, ενώ λίγους μήνες μετά η NEVS έχασε δικαστικώς την άδειά της να κατασκευάζει μοντέλα με το όνομα Saab και τώρα σχεδιάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με βάση το 9-3 και με το σήμα NEVS.

Πάντως ορισμένοι σχεδιαστές, όπως ο Joe Zechnas μας δείχνουν την δική τους πρόταση, για το πώς φαντάζονται ένα νέο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, όταν και εφόσον αυτή ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της. Όπως δηλώνει ο ίδιος ο σχεδιαστής, το μοντέλο των ηλεκτρονικά επεξεργασμένων φωτογραφιών θεωρείται ως ο διάδοχος του 9-5, ενός μοντέλου που κυκλοφόρησε στην αγορά από το 1997 έως το 2012.

Το συγκεκριμένο concept είναι σίγουρα κομψό, έχει στυλ, με το εμπρός τμήμα να μοιάζει αρκετά με το εντυπωσιακό πρωτότυπο Saab PhoeniX του 2011, ενώ αντίθετα με την τελευταία γενιά του, δείχνει μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα