Τα τεχνικά στοιχεία του νέου Kia Sorento

Το ολοκαίνουργιο Kia Sorento θα βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο η εταιρεία αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη νέα πλατφόρμα και έναν από τους νέους κινητήρες της.

Το Sorento είναι το μεσαίο SUV της φίρμας και η νέα γενιά έρχεται με ελαφρώς πιο

αυξημένες διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι οι πρόβολοι είναι πιο μικροί από τον προκάτοχό του. Πιο συγκεκριμένα, το νέο Sorento είναι 10 mm μακρύτερο, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 35 mm, φτάνοντας συνολικά τα 2.815 mm. Φυσικά αυτό μεταφράζεται σε ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο υβριδικός 1.6 T-GDI με συνδυαστική απόδοση 230 ίππων και 350 Nm ροπής. Αργότερα θα ανακοινωθούν και περισσότερα σύνολα βενζίνης, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδικό σύνολο. Από το στρατόπεδο των diesel, η KIA θα εφοδιάζεται το νέο Sorento με έναν 2.2 Smartstream diesel 202 ίππων και 440 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Από τεχνολογικής πλευράς, το νέο Sorento θα εξοπλίζεται με το Multi-collision Brake σύστημα, το οποίο ενεργοποιεί τα φρένα του αυτοκινήτου μετά από τρακάρισμα, αποτρέποντας τη πιθανότητα για ένα δεύτερο συνεχόμενο τρακάρισμα.

Περισσότερες πληροφορίες όμως θα ανακοινωθούν στις 3 Μαρτίου, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

The post Τα τεχνικά στοιχεία του νέου Kia Sorento appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα