Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού του A3 Sportback

Το νέο Audi A3 Sportback διακρίνεται για την μοντέρνα του εμφάνιση, τους αποδοτικούς αλλά ταυτόχρονα οικονομικούς κινητήρες, την ποιότητά του αλλά κι από ευρεία εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας.

Το νέο μοντέλο της γερμανικής μάρκας διαθέτει εκτεταμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, πολλά από τα οποία προέρχονται από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Ενδεικτικά, εξοπλίζεται με εμπρόσθιο ραντάρ με γωνία ανοίγματος 60 μοιρών που μπορεί να μετρήσει

μέχρι πλάτος 160 μέτρων, δύο αισθητήρες πίσω ραντάρ, καθένας με εμβέλεια 70 μέτρα, μπροστινή κάμερα, δώδεκα αισθητήρες υπερήχων, καθώς και τέσσερις κάμερες προβολής περιβάλλοντος.

Στο στάνταρ σύστημα Audi pre sense front, η κάμερα συνεργάζεται με το μπροστινό ραντάρ. Αυτό επιτρέπει στο A3 Sportback να αποφεύγει ατυχήματα με άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες μπροστά από το αυτοκίνητο ή τουλάχιστον να μειώνει τη σοβαρότητα τέτοιων ατυχημάτων. Το σύστημα δημιουργεί μια οπτική, ακουστική και απτική προειδοποίηση στον οδηγό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενεργοποιεί το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης collision avoidance assist είναι ένα άλλο στάνταρ σύστημα ασφαλείας. Διευρύνει το φάσμα λειτουργίας  του Audi pre sense front και βοηθά τον οδηγό να αποφύγει ένα εμπόδιο. Η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας lane departure warning εκτελεί επίσης διορθώσεις διεύθυνσης για να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο δεν εγκαταλείπει τη λωρίδα του.

Το adaptive cruise assist ως μέρος του πακέτου υποβοήθησης – Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive cruise assist, ACA), το πιο περίπλοκο σύστημα για το νέο A3 Sportback, το οποίο εκτελεί τα καθήκοντα ελέγχου διεύθυνσης, επιτάχυνσης και φρεναρίσματος του οδηγού σε μεγάλο βαθμό μέχρι την ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα.

Το ACA περιλαμβάνεται σε αυτό που είναι γνωστό ως “Assist Package” και είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Περιλαμβάνει τιμόνι με αισθητήρες αφής, με πλεονέκτημα ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να εφαρμόζει κάποια πίεση στο τιμόνι, αλλά απλά το αγγίζει ελαφρά για να διατηρήσει την ενεργή λειτουργία του συστήματος.

Διαβάστε επίσης:
Νέο Audi A3 Sportback με εξοπλισμό από μεγαλύτερες κατηγορίες

Audi A3 Sportback: Πλήρης ψηφιακός έλεγχος

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά 

The post Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού του A3 Sportback appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα