Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες

Λίγο πριν μπουν σε ισχύ τα κίνητρα της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πωληθεί φέτος στην Ελλάδα.

Παρά την επέλαση του κορωνοϊού που «φρέναρε» τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της χώρας μας δεν τα έχουν πάει άσχημα τους πρώτους 6 μήνες του 2020 συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, διατηρώντας πάντως σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις πωλήσεις τους.

Ειδικότερα,

από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έχουν πωληθεί στην Ελλάδα 135 καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν το 2019 θυμίζουμε ότι είχαν αγορασθεί 190 ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνολικά στο 12μηνο.

Πλέον, και εν όψει της ψήφισης των κινήτρων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας αναμένεται το νούμερο αυτό να αυξηθεί αρκετά, βοηθώντας έτσι την Ελλάδα να βγει από μια από τις τελευταίες θέσεις στη σχετική λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έως τότε, ας δούμε ποια είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί το 2020 στη χώρα μας, με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων στην Ελλάδα το 2020:

BMW i3: 29 πωλήσεις
Peugeot e-208: 18 πωλήσεις
VW e-Golf: 15 πωλήσεις
Skoda Citigo-e iV: 12 πωλήσεις
Nissan LEAF: 10 πωλήσεις
VW e-up!: 9 πωλήσεις
MINI Cooper SE: 8 πωλήσεις
Porsche Taycan: 8 πωλήσεις
Jaguar I-Pace: 6 πωλήσεις
smart EQ fortwo: 6 πωλήσεις
Mercedes EQC: 5 πωλήσεις
Audi e-tron: 3 πωλήσεις
Tesla Model 3: 2 πωλήσεις
DFM E70: 1 πώληση
Nissan e-NV200: 1 πώληση
Opel Corsa-e: 1 πώληση
smart EQ forfour: 1 πώληση

Σε ό,τι αφορά στα plug-in υβριδικά μοντέλα, το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχουν πωληθεί στη χώρα μας 232 νέα αυτοκίνητα. Πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο είναι το Volvo XC60 Twin Engine με 27 ταξινομήσεις, ενώ ακολουθεί η BMW X5 xDrive 45e με 24 πωλήσεις και η Porsche Cayenne E-Hybrid με 22 αυτοκίνητα.

The post Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα