Στην Mahinda περνά η Peugeot Motorcycles

Η Peugeot Motorcycles αλλάζει χέρια. Η γαλλική εταιρία μοτοσυκλετών και scooters, θυγατρική της Peugeot εξαγοράζεται πλήρως από την Mahindra Two Wheelers Europe, που ανήκει στον ινδικό κολοσσό Mahindra & Mahindra.

Η Mahindra Two Wheelers Europe, προχωρά στην πλήρη εξαγορά της θυγατρικής της Peugeot έπειτα από συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η εξαγορά είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015 όταν και είχε ανακοινωθεί πως περνά στο ευρωπαϊκό “χέρι” της ινδικής εταιρίας το 51% των μετοχών της Peugeot Motorcycles. Όπως και τότε, στόχος της Mahindra παραμένει η ανάπτυξη της γαλλικής μάρκας δικύκλων που εδρεύει στο Mandeure της Γαλλίας.

Ήδη από το 2018 η Peugeot Motorcycles και η Mahindra Ευρώπης εργάζονται από κοινού για την αναδιάρθρωση της πρώτης βάσει του πλάνου “Performance 2020” που είχαν ανακοινώσει. Στόχος του πλάνου είναι να δυναμώσει την παρουσία της Peugeot στις επτά μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης αλλά και το παράλληλο λανσάρισμα της σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιες χώρες της Ασίας.

Για να το πετύχει αυτό η Peugeot αναμένεται να παρουσιάσει και επτά νέα μοντέλα, τα οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους έως και το 2021 ξεκινώντας από φέτος. Η παρουσία των δίτροχων Peugeot θα ενισχυθεί στην Ευρώπη, με την Γαλλία να παραμένει μια από τις σημαντικότερες αγορές, ενώ και τα κεντρικά της εταιρίας θα παραμείνουν στο Mandeure.

Η Peugeot θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στους τομείς της τεχνολογίας, της εξέλιξης αλλά και του σχεδιασμού και να συνεργάζεται στενά με τον όμιλο Mahindra. Το ποσό της συμφωνίας δεν έχει γίνει γνωστό.

The post Στην Mahinda περνά η Peugeot Motorcycles appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mahinda,Peugeot Motorcycles