Στα «σκαριά» νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 750 λεωφορείων

13:47 8/8/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 750 λεωφορείων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε νέο διαγωνισμό για την προμήθεια αστικών λεωφορείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφού προηγουμένως συνταχθεί ειδική μελέτη καθώς εκείνος της προηγούμενης κυβέρνησης ακυρώθηκε!

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης

μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όπου και ανέφερε ότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 750 λεωφορείων σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ που είχε προκηρύξει ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Ο διαγωνισμός ήταν πρόχειρος και τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων κατά τη διάρκεια του προδικαστικού ελέγχου».

Ο υφυπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι ο νέος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί αφού πρώτα καταγραφούν όλες οι ανάγκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και παράλληλα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανακατασκευής των λεωφορείων που ήδη έχουν στον στόλο τους οι συγκοινωνιακές εταιρείες αλλά είναι παροπλισμένα λόγω βλαβών.

Σήμερα από τα 1600 οχήματα που αποτελούν τον στόλο της ΟΣΥ μόνο τα 900 με 950 είναι διαθέσιμα. Τα άλλα είτε έχουν μακροχρόνιες βλάβες είτε υπάρχει έλλειψη ανταλλακτικών. Σημειώνεται ότι το καθημερινό συγκοινωνιακό έργο όπως έχει σχεδιαστεί για να μην υπάρχουν ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις απαιτεί  1300 με 1400 οχήματα.

Ο υφυπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε επίσης ότι: «Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και την Αθήνα έχει δοθεί εντολή για την έναρξη ενός προγράμματος συντήρησης των αστικών που θα ολοκληρωθεί σε έναν μήνα από τώρα,  αλλά και για τον όσο το δυνατόν καλύτερο καταμερισμό των οδηγών.»

Επίσης η Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών μετά από προσφυγές από τις εταιρείες Πετρόπουλος και Mercedes-Benz Hellas δικαίωσε τις εταιρείες και αποφάσισε ότι ότι η εν λόγω διακήρυξη της απελθούσας ηγεσία του Υπουργείου έθετε κατά παράβαση της εθνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας πρόσθετες απαιτήσεις!

Ειδικότερα η Αρχή έκανε δεκτές τις σχετικές προδικαστικές προσφυγές και ακύρωσε στο σύνολό της την διακήρυξη και τον διαγωνισμό που προκήρυξε η απελθούσα διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

The post Στα «σκαριά» νέος διαγωνισμός για την προμήθεια 750 λεωφορείων appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα