Σοκ από Τραμπ: Οι δασμοί στα αυτοκίνητα ποτέ δεν έφυγαν από το τραπέζι!

16:51 5/8/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι αν δεν πάρει αυτό που θέλει από την ΕΕ θα επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Οι δασμοί στα αυτοκίνητα ουδέποτε έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το εμπόριο με την ΕΕ, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Ευρώπη για το αμερικανικό βοδινό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για την πώληση μεγαλύτερης ποσότητας αμερικανικού βοδινού στην Ευρώπη, σε μια εκδήλωση κατά

την οποία εξέπληξε τους παρευρισκόμενους αστειευόμενος ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζεται «για δασμούς 25% σε όλα τα οχήματα Mercedes-Benz και BMW που εισέρχονται στη χώρα μας». Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι ήταν απλά ένα αστείο.

«Η ΕΕ υψώνει τρομερά εμπόδια για εμάς», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Είναι πολύ, πολύ δύσκολα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η απειλή των δασμών στα αυτοκίνητα ίσως βοήθησε την ΕΕ να κινηθεί προς την αποδοχή της συμφωνίας για το βοδινό, αλλά συνεχίζει να υπάρχει η επιλογή των δασμών στα αυτοκίνητα.

«Οι δασμοί στα αυτοκίνητα ποτέ δεν έφυγαν από το τραπέζι», δήλωσε ο Τραμπ. «Εάν δεν πάρω αυτό που θέλουμε, θα επιβάλω δασμούς στα αυτοκίνητα… Εάν δεν πάρω αυτό που θέλω, δεν έχω καμία επιλογή παρά να το κάνω αυτό. Αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ καλοί».

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ για τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και να περιορίσουν τη συμπεριφορά της Κίνας στις παγκόσμιες αγορές, αλλά θα αντιταχθούν εάν η Ουάσινγκτον αυξήσει τους δασμούς στα αυτοκίνητα.

Ο αξιωματούχος της Γερμανίας, Peter Beyer, δήλωσε ότι η συμφωνία για το βόειο κρέας δείχνει ότι είναι δυνατή η πρόοδος όταν οι δύο πλευρές συνεργάζονται εποικοδομητικά και ζήτησε νέες προσπάθειες για την επίτευξη ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας.

«Καλώ τις ΗΠΑ να ολοκληρώσουν τώρα σοβαρές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας βιομηχανικής δασμολογικής συμφωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Beyer.

The post Σοκ από Τραμπ: Οι δασμοί στα αυτοκίνητα ποτέ δεν έφυγαν από το τραπέζι! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα