Σε φάση εξέλιξης οι γρήγορες εκδόσεις του νέου Audi Q3

Η νέα γενιά του Audi Q3 βρίσκεται στην τελική ευθεία δοκιμών πριν την παρουσίαση του μοντέλου και ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε το πρωτότυπο της γρήγορης έκδοσης S Q3.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Για άλλη μια φορά το Νίρμπουργκρινκ είναι ο χώρος που φαίνεται πως δοκιμάζεται η έκδοση υψηλών επιδόσεων του SUV της Audi. Παρά το έντονο καμουφλάζ φαίνεται πως η συγκεκριμένη

έκδοση έχει διαφορετικό προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, μεγάλους τροχούς και μεγαλύτερα φρένα ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται η τετραπλή εξαγωγή της εξάτμισης. Αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου εικάζεται πως οι διαφορές σε σχέση με τα απλά μοντέλα δεν θα είναι σημαντικές οπότε μεταξύ άλλων θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων και νέο σύστημα πολυμέσων.

Η έκδοση SQ3 αναμένεται να φιλοξενεί κάτω από το καπό τον 2λιτρο TFSI των 310 PS με κιβώτιο S-tronic 7 σχέσεων ενώ φυσικά θα είναι τετρακίνητη. Οι επιδόσεις θα βρίσκονται κοντά σε αυτές του S3 με τις αντίστοιχες προδιαγραφές αν και το SQ3 θα είναι ελάχιστα πιο αργό λόγω του δεδομένου υψηλότερου βάρους σε σχέση με το hatchback A3.

Πάντως οι γερμανοί φαίνεται πως δουλεύουν ήδη και επάνω στην ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση RSQ3 καθώς στο Νίρμπουγκρινκ εντοπίστηκε ένα πρωτότυπο δοκιμών με αντίστοιχα δυναμική εμφάνιση αλλά με ήχο που παρέπεμπε σε αυτόν του RS3. Επιπλέον το αυτοκίνητο φαίνεται πως ήταν εξοπλισμένο με κεραμικά φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό η κορυφαία έκδοση του Q3 να φορά τον 2.5 TFSI των 400 PS, κάτι που σημαίνει πως συνοδεύεται από καταιγιστικές επιδόσεις.

Η παραγωγή του νέου Audi Q3 αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο χρόνο οπότε οι γρήγορες εκδόσεις SQ3 και RSQ3 αναμένεται να ακολουθήσουν λίγο αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα