Σε ένα χρόνο το νέο Nissan Qashqai

Για την έκθεση της Φρανκφούρτης, το φθινόπωρο του 2013, προγραμματίζεται η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Qashqai. Το δημοφιλές μοντέλο της Nissan θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2014, με νέους – οικονομικότερους – κινητήρες και ποιοτικότερα υλικά στην καμπίνα των επιβατών. Σχεδιαστικά θα βασίζεται στο πρωτότυπο Hi-Cross και η τελική του μορφή δεν θα απέχει σημαντικά από το αυτοκίνητο της ψηφιακά επεξεργασμένης φωτογραφίας.

Η δεύτερη γενιά του Qashqai

δεν θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, διατηρώντας το μήκος των 4,3 m για το 5θέσιο αμάξωμα και των 4,5 m για το 7θέσιο. Θα εξοπλίζεται όμως με μικρότερους σε κυβισμό κινητήρες, οι οποίοι δεν θα υστερούν σε δύναμη συγκριτικά με αυτούς που θα αντικαταστήσουν. Ο ατμοσφαιρικός 1.6 θα δώσει τη θέση του σε turbo, χωρητικότητας 1,2 lt. Η μέγιστη ισχύς θα είναι κοντά στα 120 PS και η ροπή στα 19,4 kgm. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο κιβώτιο, θα εμφανίζει μέση κατανάλωση γύρω στα 5,6 lt. ανά 100 km και εκπομπές ρύπων κάτω από τα 120 gr. CO2 ανά km.

Σημαντική θα είναι η αναβάθμιση τόσο των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο ιαπωνικό crossover, όσο και του εξοπλισμού. Προαιρετικά θα μπορεί να παραγγελθεί με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας R-Link, το οποίο υπάρχει και στο νέο Renault Clio. Στη μεγάλη οθόνη αφής θα εμφανίζονται οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης και διάφορες άλλες λειτουργίες ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου.

Το Qashqai δημιούργησε μία νέα υποκατηγορία μέσα στο c-segment, εκπροσωπώντας ουσιαστικά τη Nissan στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων. Από το 2014 αυτό θα αλλάξει, καθώς οι Ιάπωνες έχουν ανακοινώσει ότι στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ θα αρχίσει τότε η παραγωγή ενός μικρομεσαίου hatchback.

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα