Σε δοκιμές το SSC Tuatara των 1.750 ίππων (Videos)

H αναμονή για την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του SSC Tuatara συγκαταλέγεται ανάμεσα στις… μακροβιότερες στην ιστορία των 4 τροχών με το πρωτότυπο να έχει κάνει την εμφάνισή του το 2011. Η εταιρία δείχνει σημάδια ζωής με δύο βίντεο από “δοκιμές”.

Το Tuatara της SSC North America είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον υπεραυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το βάρος ανέρχεται μόλις στα 1.247 κιλά, ο συντελεστής οπισθέλκουσας βρίσκεται επίσης μόλς στο 0,279 σημαντικά χαμηλότερα από ότι για παράδειγμα της Bugatti

Chiron (0,36) και της Koenigsegg Agera (0,33).

Αυτά τα νούμερα, σε συνδυασμό με τους 1.750 ίππους που μπορεί να αποδώσει ο μεγάλος V8 κινητήρας των 6 λίτρων και δύο τούρμπο του Tuatara, μπορούν να στείλουν το αμερικάνικο υπεραυτοκίνητο πάνω από τα 480 χλμ./ώρα σύμφωνα με τους δημιουργούς του που θέλουν να κάνουν ξανά δικό τους το σχετικό ρεκόρ ταχύτητας που κατέκτησαν το 2007 με το Aero.

Το SSC έκανε την εμφάνισή του ως μοντέλο παραγωγής το περασμένο καλοκαίρι στο Pebble Beach των Η.Π.Α. (δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η παραγωγή του) και τώρα η εταιρία με έδρα την Washington, δίνει στην δημοσιότητα δύο σύντομα βίντεο του Tuatara, το ένα πάνω στο δυναμόμετρο και το άλλο ένα πολύ σύντομο πέρασμα σε δημόσιο δρόμο. Δεν ξέρουμε αν το Tuatara καταφέρει να πετύχει τον στόχο του και να γίνει το ταχύτερο υπεραυτοκίνητο, σίγουρα όμως ο ήχους του ακόυγεται εξαιρετικά ενδιαφέρων.

The post Σε δοκιμές το SSC Tuatara των 1.750 ίππων (Videos) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα