Σε δημοπρασία το Volkswagen Type 181

Το στρατιωτικής χρήσης μοντέλο της VW, γνωστό με τα ονόματα Camat, Trekker, Safari ή «The Thing», επανέρχεται στο προσκήνιο, χάρη σε μία δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο RM Sothebys, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε το 1968, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τον στρατό, με την παραγωγή του να σταματά το 1983, έχοντας πουλήσει πάνω από 90.000 μοντέλα, εκ

των οποίων τα 2.000 ήταν για πολιτική χρήση. Οι υπεύθυνοι της κατασκευής ήθελαν να μειώσουν το κόστος της κατασκευής, με αποτέλεσμα το Type 181 να βασίζεται στο Beetle, ενώ και ο επίπεδης διάταξης τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,6 λίτρων, απόδοσης 46 ίππων, μεταφέρθηκε αυτούσιος από το παραπάνω μοντέλο.

Το όχημα των φωτογραφιών είναι κατασκευασμένο το 1974, διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά την ύπαρξη σκουριάς σε κάποια μικρά σημεία του αμαξώματος. Ίσως κάποιοι να μην εκτιμήσουν το διαφορετικό χρώμα και την τοποθέτηση μεγαλύτερων τροχών, σε σχέση με το αυθεντικό μοντέλο, αλλά αυτό θα φανεί στο ποια θα είναι η τιμή του κατά την διάρκεια της δημοπρασίας, που θα γίνει στις 17-18 Ιανουαρίου 2019, στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα