Σε δημοπρασία το Jeep Willys του Steve McQueen

Ένα «θρυλικό» σε ότι αφορά το παρελθόν του, Jeep Willys αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την διάρκεια της δημοπρασίας Lancaster Insurance Classic Motor Show.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Το συγκεκριμένο Willys

είναι μοντέλο του 1945 και ανήκε στον διάσημο ηθοποιό και λάτρη των αυτοκινήτων Steve McQueen, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας «Bullitt».

Να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατασκευάστηκαν 300.000 Jeep Willys, με το εν λόγω μοντέλο να μπαίνει στην υπηρεσία του αμερικάνικου στρατού λίγο μετά το τέλος του πολέμου. Κάποια χρόνια αργότερα βρέθηκε στην κατοχή του McQueen, ενώ μετά τον θάνατό του, αποκτήθηκε μαζί με μία πληθώρα ανταλλακτικών από το ξενοδοχείο Imperial Palace του Λας Βέγκας.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,2 λίτρων με απόδοση 60 ίππων, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα μόλις 104 km/h. Να αναφέρουμε ότι ο νέος κάτοχος του Jeep Willys, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των €120.000, ενώ θα παραλάβει το γνήσιο πιστοποιητικό και τις αυθεντικές πινακίδες κυκλοφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα