Ράλι Ντακάρ: Ξεκίνημα με προβλήματα για Peugeot

17:04 7/1/2018 - Πηγή: NewsAuto

Μπορεί η εναρκτήρια ειδική διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ να αποτελεί ουσιαστικά… «ζέσταμα» ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ωστόσο δεν έλειψαν οι αναποδιές. Ειδικά για την ομάδα της Peugeot!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι Γάλλοι συμμετέχουν και φέτος με τέσσερα οχήματα στο θρυλικό αγώνα που τα τελευταία χρόνια διεξάγεται στη Νότια Αμερική. Και μετά τα πρώτα 31 χιλιόμετρα της διαδρομής με αφετηρία στη Λίμα του Περού και τερματισμό στο Πίσκο, τα 308DKR Maxi είναι εκτός δεκάδας!

Οι Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret ολοκλήρωσαν την πρώτη

ειδική στην 11η θέση, με την… τρομάρα να έρχεται λίγο πριν μπουν στη διαδρομή όταν σε μία διασταύρωση, ένα άλλο όχημα τους χτύπησε από πίσω, χωρίς ευτυχώς για εκείνους να υποστεί σοβαρές ζημιές το αγωνιστικό τους.

Μιλώντας για τη δράση της πρώτης μέρας, ο πολύπειρος Γάλλος είπε: «Σήμερα δεν είχα αυτοπεποίθηση στους αμμολόφους. Ο ήλιος ήταν πολύ ψηλά και δεν υπήρχε σκιά για να διαβάσουμε. Επειδή δεν ένιωθα σίγουρος κινηθήκαμε με ασφάλεια και βλέπουμε από την επόμενη ειδική».

Στις θέσεις 15 και 16 βρίσκονται οι Cyril Despres/David Castera και Carlos Sainz/Lucas Cruz που οδήγησαν συντηρητικά αναμένοντας τις… πραγματικές δοκιμασίες. «Σε μία μικρή σε μήκος διαδρομή, έχεις περισσότερα να χάσεις παρά να κερδίσεις. Με επιθετική οδήγηση μπορεί να κερδίσεις μερικά δευτερόλεπτα ή να χάσεις μερικά λεπτά. Αποφασίσαμε να οδηγήσουμε προσεκτικά. Όλα καλά», τόνισε ο Sainz στον τερματισμό.

Άτυχοι ήταν οι Sebastien Loeb/Daniel Elena. Ο θρύλος του WRC αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα στα τελευταία χιλιόμετρα, χάνοντας με το καλημέρα πέντε λεπτά!

«Ήταν μια τρομακτική εμπειρία όταν έχασα τα φρένα περίπου τρία χιλιόμετρα πριν ολοκληρώσουμε την διαδρομή. Στη συνέχεια έπρεπε να οδηγήσω πολύ αργά δίχως πολλές φορές να μπορέσω να βλέπω στις κατηφόρες. Ήταν πολύ εύκολο να κάνω το λάθος, δεν το ρισκάραμε και πάμε για ένα νέο ξεκίνημα από την επόμενη ειδική», είπε ο Αλσατός.

Keywords
Τυχαία Θέματα