Πρώτη επαφή του Αλόνσο με το αγωνιστικό Toyota Hilux

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο πήρε μία πρώτη γεύση το πώς είναι να οδηγείς ένα μοντέλο για χωμάτινους αγώνες αντοχής, όπως το Toyota Hilux.

Ο 38χρονος Ισπανός, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA WEC, ως επίσημος οδηγός της Toyota, βρέθηκε στην φημισμένη έρημο Καλαχάρι, περίπου 900 km μακριά

από το Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής, με σκοπό να γνωρίσει από κοντά το ειδικά διαμορφωμένο Toyota Hilux, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ράλι Ντακάρ 2019. Ο Αλόνσο οδήγησε το Hilux σε δύο διαφορετικές διαδρομές, 8 και 17 km, με την τελευταία να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς διέσχιζε αρκετούς αμμόλοφους, θυμίζοντας έντονα μία ε.δ. από το Ράλι Ντακάρ.

Αμέσως μετά δήλωσε κατενθουσιασμένος: «Τα τελευταία δύο χρόνια δοκίμασα διαφορετικά αγωνιστικά μοντέλα, συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες. Αλλά με τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με την οδήγηση σε άμμο, πίσω από το τιμόνι του Hilux. Η εμπειρία είναι μοναδική, όπως και το στήσιμο του αυτοκινήτου». Και συμπλήρωσε: «Τα πάντα είναι διαφορετικά. Ο εντοπισμός των εμποδίων, ο υπολογισμός του ύψους και της ταχύτητας είναι για έναν αρχάριο όπως εγώ πολύ δύσκολος. Αλλά παρά την αφόρητη ζέστη στο εσωτερικό, είναι εντυπωσιακή η άνεση που προσφέρει».

Τα προηγούμενα χρόνια ο Ισπανός οδηγός κατέκτησε σημαντικές νίκες τόσο στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, όσο και στην Ντεϊτόνα. Αυτό που του λείπει και το θέλει διακαώς, είναι το Indy 500, με το οποίο θα συμπληρώσει το Triple Crown.

The post Πρώτη επαφή του Αλόνσο με το αγωνιστικό Toyota Hilux appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα