Πρώτη επαφή με το νέο Nissan LEAF (+τιμή)

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf βρίσκεται ήδη στη χώρα μας στην πρώτη στατική παρουσίασή του εντός των τειχών. Πρόκειται για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Κάτι σημαίνει

αυτό. Το γνωρίσαμε από κοντά στη συμπρωτεύουσα, παρότι δεν είχαμε προς το παρόν την ευκαιρία να το οδηγήσουμε. Μείνετε συντονισμένοι…

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ([email protected])

Ενσωματώνει με επιτυχία το όραμα Intelligent Mobility της Nissan και έχοντας ήδη κατακτήσει διεθνή βραβεία για την καινοτομία και την τεχνολογία που διαθέτει, το νέο αυτό μοντέλο έχει επαναπροσδιοριστεί με σκοπό να προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια, δυναμικό σχεδιασμό, προηγμένες τεχνολογίες για την υποστήριξη των οδηγών του, όπως και βελτιωμένη συνδεσιμότητα. Το 2ης γενιάς Nissan LEAF κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και είναι εφοδιασμένο με τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Προσφέρει αυτονομία κίνησης 378 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ενώ είναι σε θέση να φιλοξενήσει 5 ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό του, διαθέτοντας ένα μεγάλο χώρο αποσκευών 435 λίτρων.

Το νέο LEAF διαθέτει πρωτοποριακές καινοτομίες όπως το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να εκκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματήσουν απλά και μόνο μέσω του πεντάλ του γκαζιού. Μάλιστα, όταν το πεντάλ είναι ελεύθερο, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με την πέδηση εφαρμόζεται αυτόματα, φέρνοντας σταδιακά το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση. Πολύ ενδιαφέρον διαθέτει και η τεχνολογία Nissan ProPILOT, που εντάσσει τον οδηγό στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης, ενώ παράλληλα εφαρμόζει και την τεχνολογία ProPILOT Park, μέσω της οποίας το LEAF παρκάρει μόνο του αφού το σύστημα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και το κιβώτιο του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, το νέο LEAF έχει αυτονομία που φτάνει τα 378 km με μία μόνο φόρτιση, σκοπεύοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις των νέων αγοραστών, με μια πιο κομψή εμφάνιση τόσο μέσα, όσο και από έξω. Το Nissan Intelligent Mobility είναι ο “οδικός χάρτης” της μάρκας που επαναπροσδιορίζει το μέλλον της οδήγησης και εστιάζει στον ρόλο ενός αυτοκινήτου που θα είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος μεταφοράς. Το Nissan Intelligent Mobility καθορίζεται από το πώς οδηγείται το αυτοκίνητο, πώς τροφοδοτείται και πώς ενσωματώνεται στην κοινωνία.

Το νέο Leaf έχει μήκος 4,48 m, διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με το προηγούμενο, ενώ ελαφρά αυξημένες είναι πλέον οι εξωτερικές διαστάσεις του. Ο νέος ηλεκτροκινητήρας είναι σημαντικά ισχυρότερος, αποδίδοντας 150 ίππους και ροπή 32,6 kgm, ενώ έχει τοποθετηθεί και μια μπαταριά μεγαλύτερης χωρητικότητας (40 kWh αντί για 30 kWh). Η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 144 km/h, ενώ το σημαντικότερο είναι πως η αυτονομία του σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών φτάνει αισίως τα 378 km. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως στα τέλη του έτους θα προσφέρει μία έκδοση με ακόμη πιο ισχυρό κινητήρα και μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία. Tο μοντέλο είναι διαθέσιμο για παραγγελίες (οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν το Φθινόπωρο) και η τιμή εκκίνησής του τοποθετείται στα 32.990 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα