Προεκλογικό «δώρο» Σπίρτζη στους εξεταστές οδήγησης!

Τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών ενέκριναν δαπάνη ύψους 450.000 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη με κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνει έως την 31η Οκτωβρίου την καταβολή υπερωριακής απασχόλησης στους εξεταστές οδήγησης!

Μάλιστα το Υπουργείου Μεταφορών έχει προβλέψει πως για την παρούσα απόφαση θα χρειαστούν 450.000 ευρώ τα οποία θα αντληθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών με αυτό τον τρόπο δίνει νέα

παράταση παράταση στους εξεταστές για να βγαίνουν το απόγευμα και όχι το πρωί για εξετάσεις και να λαμβάνουν το επίδομα των 240 ευρώ έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Στελέχη της αγοράς πάντως εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση η ηγεσία του ΥΜΕ προσβλέπει σε στήριξη των εξεταστών οδήγησης στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις…

Ειδικότερα στην ΚΥΑ που δημοσιεύει το Newsauto.gr αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι: «Στις Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας:

Παρατείνεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2019 η προθεσμία της παρ. 1 του άρθρου 15 του νόμου 4599/2019 για την καταβολή μηνιαίας αποζημίωσης στους υφισταμένους την ημερομηνία δημοσίευσης του ιδίου νόμου υπαλλήλους – εξεταστές για την εκτέλεση του έργου των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και πέραν του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

Έως και την προαναφερθείσα ημερομηνία, οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών δύναται να διενεργούνται και εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, χωρίς την καταβολή μηνιαίας αποζημίωσης.

Κατά τα λοιπά οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4599/2019.»

The post Προεκλογικό «δώρο» Σπίρτζη στους εξεταστές οδήγησης! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα