Πότε διαγράφονται οριστικά τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι το πιστοποιητικό καταστροφής θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τα τέλη του έτους.

Σε διευκρινήσεις αναγκάστηκε να προβεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) που παραδίδονται στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.

Μάλιστα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων η διαδικασία διαγραφής θα ολοκληρώνεται για όσα οχήματα έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Καταστροφής με ημερομηνία

έως και 31 Δεκεμβρίου 2020.

Ειδικότερα σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει ότι: «Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων προς την Υπηρεσία μας αναφορικά με θέματα οριστικής διαγραφής από το μητρώο αδειών κυκλοφορίας που τηρείται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής (ΟΤΚΖ) που παραδίδονται από τους ιδιοκτήτες αυτών, κατ’ εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 8 του π.δ. 116/2004 (Α΄81), στα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης υπενθυμίζεται ότι η «Ημερομηνία έκδοσης του Πιστοποιητικού Καταστροφής», στοιχείο που κατά το Παράρτημα ΙΙΙ του π.δ. απαραιτήτως περιλαμβάνεται στο εκδοθέν Πιστοποιητικό Καταστροφής, είναι η ημερομηνία που καταχωρείται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών ως ημερομηνία διαγραφής. Ομοίως ισχύει, κατά την υπ’ αριθμ. οικ. Α 83521/5619/13.12.2016 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που συλλέγονται από της Δήμους κατά το άρθρο 9 του υπόψη π.δ.

Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένης της μεγάλης δυσκολίας ή και αδυναμίας προσέλευσης των ενδιαφερομένων στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής διαγραφής οχήματος, προκύπτει ότι για όσα οχήματα έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Καταστροφής με ημερομηνία έως και την 31-12-2020, τότε αυτά θα διαγράφονται οριστικά από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων με ημερομηνία διαγραφής αυτήν που αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Καταστροφής, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας διαβίβασης, παραλαβής ή πρωτοκόλλησης των σχετικών Πιστοποιητικών Καταστροφής στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας. Παρακαλείσθε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.»

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές για την ΕΛΒΟ – Ποιο είναι το ποσοστό του Δημοσίου

Ποιες εξετάσεις οδήγησης; «Επιχειρήσεις» που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τα ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!

The post Πότε διαγράφονται οριστικά τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα