Πως οι αγωνοδίκες κράτησαν πρώτο τον Vettel

Με τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, να αποτελεί παρελθόν, Sebastian Vettel και Mercedes διεύρυναν το βαθμολογικό τους προβάδισμα. Ο Γερμανός στην κατάταξη οδηγών και η γερμανική ομάδα σε εκείνη των οδηγών.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, [email protected])

Με τη… φασαρία από

την κοκορομαχία του οδηγού της Ferrari με τον Lewis Hamilton να συνεχίζεται εκτός πίστας, μία ψύχραιμη ματιά στην απόφαση των αγωνοδικών του αγώνα του Μπακού δείχνει πως αυτή δεν αποκλείεται να κρίνει και τον τίτλο.

Η ποινή στάσης στα pit για 10 δευτερόλεπτα, επέτρεψε στον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να επιστρέψει στην πίστα μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο και τελικά να τερματίσει και μπροστά του, στην τέταρτη θέση. Με τους βαθμούς αυτής, έφτασε τους 153 βαθμούς και έχει προβάδισμα 14 έναντι του Βρετανού.

Αν ο Vettel έβλεπε τη μαύρη σημαία για την ηθελημένη σύγκρουσή του με τον Hamilton, θα έχανε τους 12 βαθμούς της τέταρτης θέσης και ο οδηγός της Mercedes θα τερμάτιζε μία θέση ψηλότερα, άρα θα έπαιρνε εκείνος 12 πόντους αντί για 10. Στο σύνολο λοιπόν, 14 πόντοι, όση και η μεταξύ τους διαφορά σήμερα. Αν λοιπόν οι αγωνοδίκες είχαν πάρει διαφορετική απόφαση, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι στη μάχη διεκδίκησης του φετινού θρόνου, θα πήγαιναν στην Αυστρία για το Grand Prix του Red Bull Ring ισόβαθμοι!

Όσο για τον μεγάλο νικητή στο Μπακού, τον Daniel Ricciardo, ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και αν δει κανείς μεμονωμένα τους τέσσερις τελευταίους αγώνες, όπου έχει μία νίκη και τρεις τρίτες θέσεις, έχει μαζέψει περισσότερους πόντους από κάθε άλλο οδηγό!

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Στους κατασκευαστές, στους δύο τελευταίους αγώνες η Mercedes έχει το πάνω χέρι έναντι της Ferrari. Έτσι έχει πιάσει τους 250 βαθμούς και είναι 24 μπροστά από τους Ιταλούς. Όσο για τη Red Bull Racing, παρά τις ατυχίες του Max Verstappen, εκμεταλλεύτηκε πλήρως τους εμφυλίους στη Force India, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την 3η θέση.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Keywords
Τυχαία Θέματα