Πώς μπορείς να φορτίσεις τις νέες Plug in υβριδικές Mercedes-Benz;

Με μια πλήρη γκάμα Plug in υβριδικών μοντέλων, η Mercedes-Benz καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών για κάθε υποψήφιο πελάτη. Τι επιλογές, όμως, δίνονται σχετικά με τη φόρτιση του νέου σας αυτοκινήτου;


Τα μοντέλα EQ Power λοιπόν, με υβριδικό ηλεκτρικό κίνησης συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς κόσμους: τη δυναμική και την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα με την αυτονομία ενός κινητήρα εσωτερικής

καύσης. Μπορείτε να κινείστε μέσα στην πόλη μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, να φορτίζετε το όχημά σας στο σπίτι και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης και να απολαμβάνετε τη συνηθισμένη άνεση σε μεγάλες διαδρομές με μικρότερους χρόνους ανεφοδιασμού. Πάμε, λοιπόν, να δούμε πως η φόρτιση ενός τέτοιο αυτοκινήτου γίνεται απλή υπόθεση.

Δείτε εδώ όλη τη νέα υβριδική γκάμα της Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Wallbox Home
Η φόρτιση με το Mercedes-Benz Wallbox Home γίνεται γρήγορα και με διαφάνεια κόστους. Απλώς συνδέστε την ηλεκτρική σας Mercedes-Benz (ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία ή Plug-in υβριδικά οχήματα) στο Mercedes-Benz Wallbox Home. Πρακτικό: Το μόνιμο καλώδιο φόρτισης (Τύπου 2) είναι συμβατό και με οχήματα άλλων κατασκευαστών με πρίζα οχήματος Τύπου 2.

Γρήγορο: Το Mercedes-Benz Wallbox Home είναι ένας σταθμός φόρτισης με μόνιμο καλώδιο φόρτισης και ισχύ φόρτισης έως 22 kW. Έτσι η φόρτιση γίνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε μια κοινή πρίζα δικτύου τροφοδοσίας.
Πρακτικό: Πριν ξεκινήσει η διαδρομή, μπορείτε να ρυθμίσετε μια ευχάριστη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου μέσω του προκλιματισμού.
Ασφαλές: Μια πολύχρωμη λυχνία LED στο wallbox δείχνει την τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας φόρτισης. Κατά τη φόρτιση, το καλώδιο φόρτισης είναι ασφαλισμένο, ώστε να μην μπορεί να διακοπεί η σύνδεση. Επιπλέον, ο κωδικός εξουσιοδότησης πρόσβασης ανά διακόπτη κλειδιού προστατεύει από μη εξουσιοδοτημένη χρήση. Το Mercedes- Benz Wallbox Home μπορείτε το αποκτήσετε από τμήμα After-Sales σε όλες τις αντιπροσωπείες Mercedes-Benz.

Βρείτε τη γρηγορότερη διαδρομή μαζί με τις στάσεις για φόρτιση


Χάρη στην πλοήγηση με Electric Intelligence, ακόμη και οι μεγαλύτερες διαδρομές με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο δεν αποτελούν πρόβλημα. Η βέλτιστη διαδρομή υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η κατάσταση φόρτισης, ο καιρός και οι συνθήκες της κυκλοφορίας, μαζί με τις στάσεις για φόρτιση, εάν χρειάζεται. Λαμβάνονται υπόψη κυρίως οι σταθμοί ταχείας φόρτισης, ώστε οι απαιτούμενες στάσεις για φόρτιση να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομες. Στον σταθμό φόρτισης ενημερώνεστε συγκεκριμένα για τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης και ειδοποιείστε μέσω της εφαρμογής Mercedes me App μόλις η κατάσταση φόρτισης επαρκεί για να συνεχίσετε τη διαδρομή και να φτάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον προορισμό σας.

Mercedes me Charge
Το Mercedes me App δείχνει μεταξύ άλλων την ακριβή θέση, την τρέχουσα διαθεσιμότητα και την τιμή του επιλεγμένου σταθμού φόρτισης. Αυτές οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες μέσω του συστήματος πλοήγησης του αυτοκινήτου και χρησιμοποιούνται από την πλοήγηση με Electric Intelligence για τον υπολογισμό μιας άνετης και σύντομης διαδρομής μαζί με τις στάσεις φόρτισης για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στον σταθμό φόρτισης, ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται μέσω της οθόνης στο σύστημα πολυμέσων MBUX, του Mercedes me App ή της κάρτας φόρτισης Mercedes me Charge. Όλα τα υπόλοιπα ρυθμίζονται εντελώς αυτόματα μέσω του Mercedes me Charge.

Πλοήγηση και ένδειξη αυτονομίας

Καθ’ οδόν χρειάζεστε τη μέγιστη ασφάλεια προγραμματισμού. Σε αυτό συμβάλλει η πλοήγηση με Electric Intelligence, καθώς υπολογίζει συνεχώς τη βέλτιστη διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η κατάσταση φόρτισης, ο καιρός ή οι κυκλοφοριακές συνθήκες. Οι στάσεις για φόρτιση – εφόσον είναι απαραίτητες – συνυπολογίζονται στον προγραμματισμό και εμφανίζονται κατά τη διαδρομή. Η πλοήγηση με Electric Intelligence λαμβάνει υπόψη της κυρίως τους σταθμούς ταχείας φόρτισης. Εάν δεν είναι ενεργοποιημένη η καθοδήγηση κατά τη διαδρομή, εμφανίζεται στην οθόνη μέσων και στην εφαρμογή Mercedes me App ένας χάρτης με προβολή της μέγιστης αυτονομίας. Βάσει τη περιοχής που επισημαίνεται στον χάρτη, βλέπετε ανά πάσα στιγμή αμέσως εάν μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς να σταματήσετε για φόρτιση. Μέσω της εφαρμογής Mercedes me App ή της οθόνης μέσων στο όχημα, μπορείτε να βλέπετε ποιοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται κοντά σας ή στον προορισμό σας. Έτσι λαμβάνετε σημαντικές πληροφορίες για θέματα όπως η διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης, η ισχύς φόρτισης, το κόστος ή ο τύπος φίσας, πριν τη στάση σας για φόρτιση.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για τα Plug in υβριδικά μοντέλα της Mercedes

The post Πώς μπορείς να φορτίσεις τις νέες Plug in υβριδικές Mercedes-Benz; appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα