Ποιος θα αντικαταστήσει τον Elon Musk;

Ο Elon Musk ισχυρίστηκε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να μετατρέψει την Tesla σε ιδιωτική εταιρεία χωρίς να ενημερώσει τους μετόχους της κι αυτό είχε επιπτώσεις. Η δήλωση αυτή οδήγησε την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ασκήσει αγωγή εναντίον του Διευθύνοντος Συμβούλου.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Μπορεί ο Musk να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla,

θα αποχωρήσει όμως από πρόεδρος της εταιρείας και θα πληρώσει ένα βαρύ πρόστιμο αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ερώτημα τώρα είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, ο James Murdoch, ο πρώην CEO της 21ης ​​Century Fox, είναι ο πρώτος υποψήφιος για να αντικαταστήσει το Musk. Ως γιος του μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Rupert Murdoch, έχει μεγάλη εμπειρία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν έχει εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία εκτός από το τωρινό του ρόλο στη Tesla ως εξωτερικός διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Tesla έχει προθεσμία έως τις 13 Νοεμβρίου να ορίσει νέο πρόεδρο στο ΔΣ της και όλα δείχνουν ότι ο James Murdoch είναι η κύρια επιλογή για τη θέση του προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα